En dagstur til København med det hele, tak!

Som én af de ti bedste byer at leve i, hvis vi kigger på hele verden, så placerer København sig som nummer ni. Og det forstår vi egentlig godt. For den fantastiske storby har alt det, du har brug for – og meget mere end det. København byder på historie, charme, god mad og fantastiske seværdigheder. Så hvorfor ikke bruge en dag i København, hvor du kan få det hele med?

 

Her kan du læse om, hvordan du får den perfekte dag i Danmarks hovedstad. Vi guider dig til, hvor du finder byens bedste fiskerestaurant i København, og hvordan du bedst muligt udvælger, hvad du skal nå. Så slipper du for den store planlægning, og i stedet kan du nyde turen og få en dagsferie ud af det.

God mad i alle bydele

København er inddelt i forskellige bydele eller kvarterer, og hvert kvarter har sin helt egen stemning. På Nørrebro finder vi et meget multikulturelt samfund med skæve bygninger og en urban stemning. Østerbro er de store herskabslejligheder, og Vesterbro er det hippe kvarter for nye børnefamilier og studerende.

 

Det betyder også, at du altid kan finde et godt sted at spise. Og er du vild med fisk, så skal du ikke snydes for en tur i Kødbyen. Det gamle industrikvarter, der er beliggende centralt på Vesterbro, rummer i dag et væld af forskellige spisesteder. Her finder du fabelagtige fiskerestauranter, en gourmetpizza og nogle solide cocktails, som du kan nyde om aftenen. Og så ligger det kun ti minutters gang fra Hovedbanegården.

Drop de store seværdigheder, og nyd i stedet den gode stemning

København er meget andet end Rundetårnet og Amalienborg. Hvis du allerede har set disse seværdigheder, synes vi, at du skal bevæge dig ud i de charmerende brokvarterer, der netop har hver sin stemning.

 

Drik en kop kaffe på en fortovscafé, og mærk den pulserende by på en helt ny måde. Du kan også tage en tur på Assistens Kirkegård, der ligger centralt på Nørrebro. Kirkegården er utroligt smuk med sin lange vej igennem, der er omringet af høje træer. Du kan også tage til Nordvest, hvor du finder Grundtvigs Kirke. Det er et fantastiske byggeri, der sagtens kunne være placeret i Rom med den imponerende arkitektur.

Vi kommer ikke uden om alle de gode butikker

København er kendt for Strøget. Og selvom vi lige har fortalt dig, at du bør undgå de klassiske seværdigheder, så må vi lige råbe højt for en tur i den gode shoppinggade. Her finder du et væld af butikker, som også kun er beliggende i København. Det betyder for dig, at du kan finde guld til din garderobe i nogle butikker, du normalt ikke har mulighed for at handle i.

 

Hvis du synes, at Strøget er proppet med mennesker, eller hvis vejret er dårligt, kan du besøge Frederiksbergcentret. Her kan du tage metroen til, og du slipper for det dårlige vejr. Centret har mange forskellige butikker, og så kan du også tage en gåtur i smukke Frederiksberg efterfølgende. Så når du vist heller ikke mere på din dagstur til København.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…