Omstridt betjent tyssede på islamkritisk demonstranter, der buhede ad islamister – nu har kvinde henvendt sig til politiets ledelse

Karen West og Marianne mørk i protestdemonstration mod Hizb ut-Tahrir

Fredag i sidste uge afholdt den rabiate islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir  fredagsbøn på Christiansborg Slotsplads.

 

En politibetjent har vakt opsigt, fordi han i en moddemonstration truede en dansk far, der demonstrerede mod de rabiate islamister. (Den Korte Avis)

 

Men det var åbenbart ikke det eneste betjenten den dag foretog sig til fordel for islamisterne.

 

Og nu har en demonstrant har rettet henvendelse til Købehavns Politi om betjentens adfærd.

 

To moddemonstration

Hizb ut-Tahrir havde fået tilladelse til at holde fredagsbøn på Slotspladsen fredag den 22. marts.

 

Det medfødte to andre demonstrationer, som begge protesterede mod Hizb ut-Tahrir anti-demokratiske og kvindefjendske holdninger.

 

Den ene var arrangeret af Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs.

 

Her blev en af deltagerne pludselig kontaktet af en betjent. Betjenten truede med at indberette demonstranten til de sociale myndigheder, fordi han havde sin søn på 8-9 år med i demonstrationen. (Den Korte Avis)

 

Men der var samtidig en anden demonstration imod Hizb ut-Tahrirs fredagsbøn.

 

Den var arrangeret af socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen.

 

Marianne Mørk Mathiesen var en af dem, der deltog i Lars Aslans demonstration.

 

Marianne Mørk Mathiesen er formand for organisationen “Bevar danske kvinders ligestilling”, læge og partiløs medlem af Regionsrådet i Syddanmark.

 

På billedet ses hun med en plakat med kvindetegnet sammen med Karen West, også fra “Bevar danske kvinders ligestilling”.

 

Politiet havde ifølge Marianne Mørk placeret denne demonstration langt i den modsatte ende af Rasmus Paludans demonstration.

 

Men alligevel kom en betjent hen til et par demonstranter, der buhede ad de yderligtgående islamister. Han tyssede på dem, fortæller Marianne Mørk til Den Korte Avis:

 

“I vores ende af demonstrationen henvendte en betjent sig pludselig til 3 midaldrende demonstranter, der stod en meter fra mig. De midaldrende demonstranter buhede af Hibz ut-Tahrir, medens der i højtaleren blev råbt noget på arabisk.”

 

“Betjenten fandt deres buhen upassende og belærte dem om, at det var en muslimsk bøn, som svarer til Fader Vor.”

 

“Alle der overværede episoden var meget forundret over betjentens irettesættende adfærd”, siger hun.

 

Samme betjent

Denne betjent viste sig senere at være den samme betjent som ham, der havde truet faderen med den 8-9-årige søn i Rasmus Paludans demonstration:

 

“Senere erfarede jeg via fotos på Facebook, at det var den samme betjent, som truede med at indberette en far til de sociale myndigheder”, siger Marianne Mørk Mathiesen, og fortsætter:

 

“I den forbindelse kan jeg oplyse, at deltagerne hos Hizb ut-Tahrir selv havde  omkring 20 børn i deres demonstration. Men de fik altså ikke trusler om indberetninger til de sociale myndigheder”, siger hun.

 

Henvendelse til Københavns Politi

Marianne Mørk Mathiesen mener, at betjentens adfærd er så kritisabel, at hun har rettet henvendelse til Københavns Politi på grund af betjenten, der hedder Jeppe Nyboe Jensen.

 

Søndag formiddag sendte hun en mail til Københavns Politi med denne ordlyd:

 

“Via pressen har jeg erfaret, at ovenstående betjent havde en opsigtsvækkende adfærd ved Rasmus Paludan demonstration imod Hizb ut-Tahrir den 22/3.

 

Jeg deltog selv samme dag i en anden demonstrationen på Christiansborgs Slotsplads arrangeret af Lars Aslan.

 

Her havde samme betjent en meget ejendommelig adfærd. Tre midaldrende demonstranter, som stod et 1-2 meter fra mig, blev pludselig irettesat af betjent Jeppe Nyboe Jensen, da de buhede af Hizb ut-Tahrir som over deres højtaler fremsagde noget på arabisk. Betjenten belærte de tre mod-demonstranter om, at deres adfærd var upassende, da HuT på dette tidpunkt fremsagde en bøn som svarede til  “Fader Vor”.

 

Alle der hørte episoden var enige i at betjentens adfærd syntes mærkelig,
da vi mener, det ikke er op til betjent at blande sig i demonstranters fredelige adfærd.

 

Jeg modtager gerne svar og konsekvenserne af denne fremsendte mail.”

 

Sådan slutter Marianne Mørks henvendelse. Det bliver interessant at læse politiets svar.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…