En bande udenlandske kriminelle anholdt med tyvekoster til en værdi af flere millioner kroner

Arkiv

En bande på i alt 13 omrejsende udenlandske kriminelle blev torsdag formiddag den 21. marts anholdt under en koordineret politiaktion

 

Der er det Det politimæssige efterforskningsfællesskab Særlig Efterforskning Øst (SEØ) som i tæt samarbejde og koordination med Københavns Vestegns Politi og Københavns Politi nu har anholdt 13 personer på to steder, et i Københavns Vestegns Politikreds og et i Københavns Politikreds

 

Anholdelserne er sket på baggrund af en målrettet og intensiv efterforskning mod en større gruppe af såkaldte omrejsende kriminelle, der har forøvet organiseret tyveri- og indbrudskriminalitet primært i det storkøbenhavnske område.

 

Var i gang med at pakke tyvekoster, da politiet kom

Det ene sted, politiet kom ud, var flere af de anholdte i gang med at pakke tyvekoster ned til forsendelse ud af landet.

 

Der er i vid udstrækning tale om stjålne dyre cykler og dyrt el- og batteridrevet værktøj. Cyklerne er primært stjålet i det storkøbenhavnske område, og værktøjet er stjålet ved tyveri fra håndværkerbiler også primært i Storkøbenhavn.

 

”Det er en alvorlig og omfattende sag om organiseret berigelseskriminalitet, som vi nu har slået ned på. Det er et område, vi har stort fokus på at bekæmpe,” siger leder af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer i en pressemeddelelse.

 

Beslaglagt værdier på mellem fire og fem millioner kroner

I forbindelse med efterforskningen af sagen har politiet beslaglagt en lang række tyvekoster til en anslået værdi af cirka 4 – 5 millioner kroner. Politiet er allerede i færd med at udlevere stjålne genstande til de rette ejere, som har haft anmeldt tyveri af disse til politiet.

 

Under dagens anholdelsesaktion blev der ved Københavns Hovedbanegård standset en bus, der sættes i forbindelse med sagen.

 

Bussen skulle afhente de tyvekoster, som var i færd med at blive pakket på lokationen i Københavns Vestegns Politikreds. I bussen var der passagerer, som ikke kan sættes i forbindelse med sagen, men der fandt også en anholdelse sted af en person med relation til bussen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…