Eksplosion ødelagde i nat en frisørsalon – Sverige hærget af bombesprængning

Eksplosion - arkiv fra en anden sammenhæng

Lidt over midnat var der igen en større eksplosion i Sverige.

 

Eksplosionen skete ved en frisørsalon i Traneberg i Stockholm. Flere vinduer blev knust i området omkring butikken. (expressen.se)

 

– Det er en eksplosion, der har fundet sted, enten inde i rummet eller udenfor. Der er ingen brand, og der er ingen personskader, siger Peter Tistam, ledelsesoperatør ved redningstjenesten.

 

Men situationen er under kontrol, siger han.

 

 

Vidner siger til avisen, at det var en stor eksplosion.

 

Antallet af eksplosioner eller bombesprængninger er tårnhøjt i Sverige. I 2018 blev der anmeldt 162 eksplosioner. Den første halvdel af 2019 har der været omkring 120 eksplosioner. Siden er flere kommet til. Disse tal er fra en artikel 10.10:

 

Fra begyndelsen af 2019 til slutningen af juli var der ifølge politiets statistikker 120 eksplosioner i Sverige. Det svarer til en stigning på 45% i forhold til samme periode sidste år, hvor der var 83 eksplosioner. Det sydlige Sverige er særligt hårdt ramt, med 44 eksplosioner. “Man kan på nuværende tidspunkt kun spekulere på årsagerne. Vi har et voksende problem med kriminalitet og parallelsamfund”, siger efterforskningsleder Petra Stenkula fra politiets region syd. “Det er muligt, at forsyningen af dynamit er god, mens forsyningen er noget mere begrænset, når det kommer til våben i forhold til tidligere.”

 

I den sydsvenske by Landskrona, der har ca. 35.000 indbyggere, har der siden december 2018 været syv eksplosioner eller bombesprængninger. Indgangspartiet til Landskronas rådhus blev sprængt i august.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…