Frankrig: Islamister infiltrerer hæren, politiet, centraladministrationen – “de er alle steder”, siger politikilde

Politihovedkvarteret i Paris, hvor drabene blev begået

En mand var i gang med at lede efter våben. Han ville bruge våbnet til at gennemføre et terrorangreb som 11. september i New York.

 

Men han blev afsløret og arresteret, inden det skete.

 

Det var den franske efterretningstjenester, som den 26. september forhindret et terrorangreb, der var inspireret af 11. september i New York. Det skriver flere aviser fx Le Parisien

 

Indenrigsminister Christophe Castaner bekræftede torsdag aften på TV-station, TV-2, at en person blev arresteret den 26. september, mens han var i færd med at planlægge et sådant angreb.

 

”En person, der hentede inspiration fra 9. september, hvor fly ødelagde tårnene i World Trade Center, er blevet stoppet af vores efterretningstjenester”, sagde Casterner ifølge The Independent.

 

Og dette terrorangreb er langt fra det eneste, der med nød og næppe er blevet forhindret i Frankrig.

 

Det er sket hele 60 gange i de seneste år.

 

Arrestationen var 60. gang de franske myndigheder har afværget et potentielt angreb siden 2013, sagde Casterner.

 

I en tweet tilføjede han: “60 angreb er blevet forhindret siden 2013, og hver uge er folk blevet arresteret…., skriver avisen.

De sidste fire år har islamister dræbt mere end 230 mennesker i terrorangreb. Og embedsmænd frygter det bliver værre, hvis nogle af dem, der har støttet Islamisk Stat undslipper fra Syrien og kommer tilbage til Frankrig.

 

Krise efter politidrab på politiets hovedkvarter i Paris

Det franske efterretningsvæsen er udsat for heftig kritik efter terrorangrebet på fire politiansatte på selve politiets hovedkvarter i Paris.

 

Gerningsmanden arbejdede selv med IT-sikkerhedssystemer. Han havde været ansat i 12 år og havde den højeste sikkerhedsgodkendelse med adgang til blandt andet personfølsomme oplysninger.

 

Han havde flere gange vist tegn på ekstreme holdninger. For eksempel sagde han, at det var godt gået, da flere blev myrdet på Charlie Hebdo i et islamist terrorangreb.

 

Men ingen havde sagt eller gjort noget. Han blev ikke stoppet. Og det endte med mordet på tre betjente og en fjerde ansat på politi hovedkvarteret.

 

Kun toppen af isbjerget

Men denne islamist i politiets hovedkvarter kan vise sig kun at være toppen af isbjerget.

 

Det kan være mange flere islamister i det franske statsapparat: Politiet, hæren, centraladministrationen, universiteterne – og man kan tilføje socialsektoren, sundhedsvæsnet, transport, energi osv.

 

Politimordene i Frankrig viser, at islamister er ved at infiltrere de vestlige samfund, mener terror-forsker.

 

Der er tale om en vending i den islamistiske terror – hvis man skal tro Gilles Kepel, der er en af Frankrigs og verdens mest anerkendte islam- og terrorforskere.

 

“Vi taler om et fænomen med en exceptionel styrke og symbolsk rækkevidde. Det indre af politihovedkvarteret i Paris er tænkt som en bastion. Det er et symbol på den offentlige orden i Frankrig, og kampen mod jihadismen i Frankrig er rystet”, siger Giles Kapel ifølge Politiken, søndag 20.10.

 

Ifølge Giles Kapel går islamisternes nye strategi ud på at infiltrere hæren, politiet, centraladministrationen og universiteterne, hvor de allerede er meget aktive, skriver Politiken.

 

“Islamisterne sidder alle steder, og vi ved, at de kan gå i aktion fra det ene minut til det andet. Det er en udvikling, vi bliver nødt til at tage højde for”, siger en centralt placeret politikilde ifølge avisen.

 

Denne strategi blandt islamister er åbenbart ikke et isoleret fænomen.

 

Det svenske forsvar har netop udgivet en rapport om tilsvarende problemer i Sverige. (se artiklen øverst i avisen)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…