‘Drenge’ hoppede på kirkens alter og lavede hærværk – “de skulle have jordens største røvfuld”, siger lokale Tina

Snapchat

Døren til den 800 år gamle Vissenbjerg Kirke på Fyn står åben. Det er en smuk tradition i Danmark, at alle kan gå ind i kirken i dagtimerne, når de har brug for det.

 

Men den tillid misbrugte en gruppe drenge omkring nytår. Mindst tre drenge gik ind i kirken og lavede hærværk.

 

Mindst en af dem sprang op på alteret og trampede rundt på alterdugen. Han tog de to store alterlys og jonglerede rundt med dem.

 

Grningsmændene optog det hele på video og lagde det ud på Snapchat. videoen kan ses her. Se videoen her på TV2Fyn,  og på fyens.dk

Drengene skød også raketter af på kirkens handicaptoilet.

 

Det forarger borgere i Vissenbjerg.

 

Vrede borgere

– Det gør mig vred, for min mormor og onkel ligger derinde (på kirkegården, red.), så jeg har familie, der ligger derinde. Det er forfærdeligt, at der er nogle mennesker, der kan finde på det, specielt når det er et helligt sted, siger Rasmus Jakobsen fra Vissenbjerg til TV2Fyn.

– Det er noget svineri, at nogen kan finde på den slags, siger Egon Nielsen, der er pensionist.

 

– Vi regner en kirke for noget specielt. Hærværk i det hele taget skulle ikke have lov til at foregå nogen steder, siger Egon Nielsen.

 

– Jeg synes, de unger skulle have Jordens største røvfuld. De må helt klart have nogle problemer med respekt, siger Tina Damm, der er SoSu assistent i Odense til TV2Fyn.

 

Men politiet straffer dem ikke

Hærværket er blevet meldt til politiet.

 

Men da der ikke er registreret erstatningspligtige skader, har politiet valgt at overdrage sagen til forebyggelsesafdelingen hos politiet og til SSP-medarbejderne i Assens Kommune, skriver TV2Fyn.

 

Og det er jo bare “drengestreger”

Menighedsrådsformand Hans Peder Christiansen er ligesom mange borgere stødt over handlingerne.

– Alterlysene koster vel 400-500 kroner stykket, men havde de ramt alteravlen eller ødelagt en af figurerne, kunne der have kommet en regning på mere end hundrede tusind kroner, siger han til fyens.dk

 

Men man får ikke at vide, hvem de unge gerningsmænd er.

 

Er det for eksempel unge muslimer, der vil vandalisere en kristen kirke?

 

Nej, det er det ikke, kan man forstå på meningshedsrådsformanden.

 

Der er ikke noget religiøst motiv, siger han.

 

Han er sikker på, at det bare er drengestreger.

 

– Nu er vi jo i den situation, at vi ved, hvem det er. Derfor kan vi sige, at jamen det er .. Det er jo drengestreger. Det er ikke religiøst motiveret hærværk, siger Hans Peder Christiansen til TV2Fyn.

 

Men det kunne nu alligevel være nyttigt for en effektiv forebyggende indsats at få et bredere kendskab til, hvem der laver den slags.

 

Denne sag er ikke den eneste. Der er lige nu også sager om eler der udøver chikane og vold mod andre elever. Og man ser helt tilsvarende hændelser i Sverige og Tyskland.

 

Her nytter det ikke bare at slå det hen som ‘drengestreger’.


 

Sager om kirkerum

1997: Otte demonstranter fra studenterorganisationen Faklen afbrød en tv-transmitteret gudstjeneste i Helligåndskirken i Hasle ved Aarhus. Demonstranterne råbte deres budskaber gennem en mikrofon og forlod derefter kirken.

 

2015: Et par idømtes 60 dages ubetinget fængsel efter at have haft sex i forskellige kirker, optaget det og efterladt kirkerne i kaotisk tilstand bagefter. Parret blev dømt for både hærværk og usømmelig omgang med kirkens genstande.

 

2017: Den 27-årige pornomodel Misse Jensen onanerede foran et kamera i Marmorkirken i København i kirkens åbningstid. Kirken valgte aldrig at anmelde sagen.

 

2017: Tre medlemmer af foreningen Stop Islameringen af Danmark (Siad) afbrød en gudstjeneste i Roskilde Domkirke ved at afspille muslimske bønnekald under gudstjenesten.

 

Kilde: Kristeligt-Dagblad

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…