Din samlede guide til bredbånd i hjemmet

Der kan hurtigt ophobe sig mange spørgsmål, når det kommer til bredbånd i hjemmet. Ikke desto mindre er det noget, du højst sandsynligt er nødt til at forholde dig til, da langt de fleste danskere har behov for bredbåndsforbindelse derhjemme. Behovet skyldes blandt andet, at mange mennesker holder kontakt med omverdenen via internettet.

 

Du kan i denne samlede guide få svar på alle dine spørgsmål vedrørende bredbånd i hjemmet.

 

Når det kommer til internet og bredbånddækning, er Danmark et af de lande, der følger bedst med udviklingen sammenlignet med mange andre lande i Europa. Det skyldes blandt andet, at der fra politisk side er blevet satset stort på at udbrede bredbånd herhjemme. 98 % af alle danske husstande har derfor mulighed for at få minimum 10 Mbit bredbånd.

 

Du kan bestille bredbånd hos flere forskellige danske udbydere. Det kan være en god idé at undersøge, hvordan de forskellige udbydere adskiller sig fra hinanden. Der er for eksempel nogle udbydere, der kan levere bredbånd 1.000 Mbit Gigaspeed for en optimal internetoplevelse.

 

Hos de fleste udbydere kan du vælge imellem, om du vil have en tekniker til at opsætte internettet for dig, eller om vil tilslutte udstyret selv. Der følger naturligvis altid en udførlig guide med.

Få hurtigt internet uden at betale unødvendigt meget

Priserne på bredbånd varierer meget. Du har mulighed for at få mobilt bredbånd fra 49 kroner om måneden, mens prisen på almindeligt bredbånd typisk ligger fra 219 kroner om måneden. Er der tale om fibernet, vil prisen for dette oftest begynde ved 199 kroner om måneden.

 

Mange danskere betaler unødigt meget for deres bredbånd i stedet for at finde et billigt internet. Der er forskellige faktorer, der har indflydelse på prisen på dit bredbånd, såsom pakkeløsninger, hastighed og gebyrer. Vil du gerne finde den mest fordelagtige pris på bredbånd, kan du med fordel:

  • finde ud af, hvor hurtigt internet du skal bruge.
  • finde de udbydere, der kan levere bredbånd til din bopæl.
  • sammenligne priser fra forskellige udbydere.
  • overveje, om en pakkeløsning kan betale sig for dig.

 

Almindeligt bredbånd bliver i dag reelt set solgt uden, at der er grænser for forbrug. Det betyder, at du kan tilgå internettet lige så meget, du ønsker. Omvendt betyder det også, at du ikke sparer andet end strøm, hvis du ikke bruger internettet ofte.

Du bør være opmærksom på bindingsperioden

Når du bestiller bredbånd hos en udbyder, bør du være opmærksom på bindingsperioden. For en privatperson vil denne periode altid ligge på seks måneder, men du vil som regel have mulighed for at betale dig ud af den. Tilbyder udbydere bredbånd uden en bindingsperiode, kræver de oftest, at du har andre ydelser fra deres virksomhed. Det kan for eksempel være ydelser som tv.

 

For de fleste danskere er det hastigheden på internettet, der har størst betydning ved valg af bredbånd. Hastigheden afgør, hvor hurtigt en hjemmeside indlæses og forbindelsen til streaming er. I den forbindelse bør du vælge en hastighed højere end 4 Mbit, hvis du uden problemer vil kunne se tv-serier og film i god kvalitet. Er der tale om en husstand med behov for høj hastighed, bør du vælge en løsning på 15-20 Mbit.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…