Det VAR ulve, der angreb, viser DNA-prøve – Morten Thøgersen har mistet 48 får i september, men han får ingen hjælp

Arkivfoto fra et andet angreb på får

I løbet af september har Morten Thøgersen mistet 48 får i fire angreb på tre forskellige steder. Ulven stod bag mindst to af angrebene.

 

Fire gange i løbet af september kom fåreavler Morten Thøgersen fra Vemb ved Holstebro ud til synet af får, der var blevet enten skambidt eller dræbt.

 

Nu har han fået svar på DNA-prøverne efter to af angrebene, og det viser sig, at det er en ulv, der har været på spil.

 

– Det er ved at være derhenne, hvor jeg ikke gider mere. Jeg laver ikke andet end at tjekke hegn, kigge under hegn og samle døde dyr op. Det er det, al tiden går med lige nu, siger Morten Thøgersen til TV MIDTVEST.

Morten Thøgersen mangler stadig svar på de seneste to angreb. Det seneste var i mandags, hvor fåreavleren måtte sige farvel til seks får.

 

Morten Thøgersen er ikke den eneste fåreavler der er ramt af ulveangreb.

 

Lørdag blev det endnu mere dramatisk. Fåreavler Jørgen Blazejewicz fik dræbt og skambidt fire ponyer. En af ponyerne, der led meget, måtte han selv aflive med en boltpistolen.

 

Eksperimenterer med hegn

Det er i forvejen at drive fåreavl i Danmark. Men med ulve, der angriber bliver der næsten umuligt.

 

Myndighederne anbefaler et ulvesikkert hegn og yder et tilskud.

 

Men det er meget besværligt og arbejdskrævende. Og de arbejdstimer har fåreavlerne ikke.

 

– Det er ikke nemt bare lige at sætte op. Der er simpelthen så mange arbejdstimer i det, siger Morten Thøgersen. Hver gang han flytter sine dyr mellem markerne, skal hegnet nemlig flyttes med.

 

– Der går 10 timer hver eneste gang, det skal flyttes. Det hænger simpelthen ikke sammen økonomisk, selvom man får tilskud til det skide hegn, siger fåreavleren, der efterlyser mere handling end blot at anbefale ulvesikkert hegn til dyreholderne, siger han til TV MIDTVEST.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…