Somalisk mand har begået grove forbrydelser mod danskere – og hans tur gennem retssystemet koster os det hvide ud af øjnene

En 29-årig somalisk statsborger er ved Retten i Aarhus blevet idømt to et halvt år i fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt, efter han blev kendt skyldig i at have begået flere indbrud, røverier og butikstyverier, i vidnetrusler og i at have slået løs på en anden mand med et bælte. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Overfaldet med bæltet skete tilbage i juni 2016 på Hammershusvej i Aarhus. Den dengang 27-årige mand havde truet en kvindelig bekendt, og det fik kvindens far til at tage ud for at beskytte sin datter.

 

På stedet traf han den 27-årige, som blev aggressiv, tog sit bælte af og svingede det gentagne gange mod faren, der blev ramt af metalspændet i hovedet og på kroppen, så han blandt andet fik en flænge i hovedbunden. Dagen efter blev den 27-årige anholdt.

 

I løbet af 2017 og 2018 stod han desuden gentagne gange bag tyverier mod forskellige butikker i Aarhus. I et af tilfældene udviklede det sig til røveri, da han truede personalet og skubbede til en butiksansat så han kunne bringe det stjålne i sikkerhed.

 

Den 29-årige mand blev desuden dømt for røveri begået mod to mænd på Klostertorvet, hvor han med vold og trusler tog deres penge.

 

DNA-match ved flere indbrud

Derudover blev han dømt for flere indbrud, idet hans DNA matchede med DNA, som politiet havde fundet ved efterforskningen af flere indbrud, og flere koster blev fundet i hans hjem.

 

I alt dømte Retten i Aarhus ham for 34 forskellige forhold, som altså samlet gav en straf på to et halvt års fængsel og udvisning for bestandigt.

 

– Den 29-årige har gang på gang brudt loven og flere gange udsat sagesløse borgere for vold og trusler, så jeg er tilfreds med, at der nu er sat en stopper for hans kriminelle handlinger med en fængselsdom og en udvisning for bestandigt, siger senioranklager ved Østjyllands Politi, Jakob Beyer.

 

Han har kostet danskerne mange penge

Den 29-årige har været et dyrt bekendskab for det danske samfund.

 

Vi ved ikke hvorfor den somaliske mand har ophold i Danmark. Er han kommet som flygtning, familiesammenført, illegal?

 

Men uanset hvad, så har han været dyr for danskerne.

 

Sandsynligvis har han fået offentlig forsørgelse, bolig og andre velfærdsydelser på skatteydernes regning.

 

Dertil kommer udgifterne som følge af hans kriminalitet.

 

Retssagen har også været dyr. Og selv om han skulle være blevet dømt til at betale sagens omkostninger, så er vist mildt sagt tvivlsomt, om han betaler dem.

 

Og det bliver værre endnu. Han anker nemlig sagen.

 

Hvem skal betale den store udgift det betyder?

 

Næppe den somaliske mand.

 

Det bliver de danske skatteydere.

 

Dertil kommer udgifterne til fængselsopholdet, hvis straffen bliver fastholdt – eller udvidet – i ankesagen.

 

Dansk Folkeparti vil have sagen undersøgt

“Det er en grotesk sag fra Aarhus. Sådan en mand har intet at gøre i Danmark. Han skal sendes hjem til Somalia omgående.”

 

Sådan siger Peter Skaarup fra DF, formand for Folketingets retsudvalg.

 

Men når det ikke er sket med ham og mange andre, så må vi se på de enorme udgifter, han påfører det danske samfund.

 

“I sådanne sager bør man overveje at indføre et princip om, at den dømte betaler, hvad han skylder det danske samfund, FØR han kan få lov til at anke – og før retssystemet igen skal bruge penge på en så klar sag! 34 kriminelle forhold – der er ikke noget at komme efter, “ siger Peter Skaarup.

 

Dansk Folkeparti vil nu stille spørgsmål til Justitsministeren. Peter Skaarup vil vide, hvad sagen har kostet de danske skatteydere indtil nu. Og han vil vide, hvor store de kommende regninger til fængsel og en ankesag bliver.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…