Derfor har jeg ikke fortrudt, at jeg meldte mig ud af Venstre

Flemming Jansen: Arkiv/Danske Kommuner

Efter mange års deltagelse i aktiv politik som repræsentant for Venstre meldte jeg mig for at par år siden ud grundet mistillid til Lars Løkke Rasmussen  som leder af partiet. Jeg har dog efterfølgende stadig stemt på Venstre til folketingsvalgene. Som udviklingen har formet sig i V, har jeg imidlertid  ikke fortrudt, at jeg ikke længere står som medlem, selv om det gjorde ondt at træffe beslutningen.

 

Svigter rollen som leder af blå blok

På flere fronter synes jeg, V har svigtet rollen som leder af blå blok kun overgået af DF, som sikkert bittert har fortrudt flirten med Mette Frederiksen. Venstres valgsejr er dog allerede i fuld gang med at smuldre. Konstitueringen i folketingsgruppen har været til stor frustration for mange. Stemmeslugeren Inger Støjberg blev vraget til fordel for Sophie Løhde. Et klart politisk signal fra de skabsradikale gruppemedlemmer. Og med under halvt så mange stemmer til folketingsvalget som Støjberg blev Kristian Jensen valgt som gruppeformand, mens hun er kørt ud på et sidespor, når det gælder tegningen af partilinjen. Ikke uden grund nyder Kristian Jensen jo stor respekt hos De Radikale (!). Summa summarum: Konstitueringen i Venstres gruppe har bragt partiet på kollisionskurs med store grupper af kernevælgere.

 

En kultur i opløsning

Først blev den seriøse og samtidig folkekære Søren Gade vraget, nu er det blevet Inger Støjbergs tur. Venstres store belastning, nemlig formanden, er der imidlertid ingen, der tør røre ved, selv om hans popularitet både i befolkningen generelt og i mange Venstre-kredse kan ligge på et meget lille sted. Mens de andre borgerlige partier står fast på at arbejde for skattelettelser – herunder topskattelettelser – så er Venstre på vild flugt fra tidligere tiders ambitioner her. Trist, men desværre sandt. Og som det sidste og helt uforståelige skud på stammen: V går som det eneste borgerlige parti sammen med Enhedslisten, SF, Alternativet, Radikale og Socialdemokraterne ind for, at også mindreårige skal have adgang og ret til juridisk kønsskifte. Det er et sørgeligt tegn på en kultur i opløsning!

 

Fra folkelig forankret holdningsparti il tomt, opportunistisk magtparti

Med den politiske kurs, partiet er slået ind på, og med den manglende vilje til at få noget frisk borgerlig liberal luft ind i ledelsen har V efter min og andres opfattelse gjort sig komplet utroværdigt som ledende oppositionsparti set med klassiske borgerligt liberale øjne. Et folkeligt forankret holdningsparti er degenereret til at blive et tomt, opportunistisk magtparti. Jeg håber, de tilbageværende fornuftige V-folketingsmedlemmer vil tage et opgør med den skabsradikale fløj om ikke før så på partiets landsmøde. Alternativt vil jeg anbefale at skifte til Det Konservative Folkeparti, som trods alt både skattepolitisk og i etiske spørgsmål holder den borgerlige fane højt. At man ikke af Venstres ledelse kan få klar besked om, at partiet har en borgerlig liberal regering som topprioritet og politisk vil kæmpe for det i et tæt samarbejde med de øvrige blå partier, er ganske enkelt uantageligt. Med sin agenda om en regering byggende på S,R og V har V totalt slukket lyset for et reelt borgerligt liberal alternativ til et rødt skatte- og afgiftsplaget Danmark.

 

Disse bemærkninger er affødt af en virkelig dyb skuffelse over det parti, jeg hele mit voksenliv har troet på og identificeret mig med.

 

Flemming Jansen var borgmester (V) i Pandrup Kommune 1998-2007

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…