Salvini har fundet en ny metode, der skal stoppe NGO-skibe med afrikanske migranter

Skærmprint / MailOnline

Italienske regeringen giver “humanitær” yacht karantæne i Catanias havn:

 

Den tyske NGO “SeaWatch” har – under hollandsk flag – endnu engang forsøgt at påtvinge Italien afrikansk indvandring. Men denne gang ser det ud til, at det “humanitære” rederi må opgive sit forehavende, fordi indenrigsminister Matteo Salvini ikke tillader illegale immigranter at komme ind i Italien.

 

Han fastslår, at eneste udvej vil være at sende dem videre til andre lande i EU. Dette ser ud til at blive løsningen, idet bl.a. Tyskland, Frankrig og Rumænien nu accepterer at modtage de uønskede afrikanere.

 

Fra Siracusa til Catania

 

  1. 31. januar forlod yachten “SeaWatch-3” farvandet ud for den sicilianske havneby Siracusa og gik derpå ind i den nærliggende Catanias havn. Herfra blev de illegale afrikanske immigranter sendt videre med kurs mod andre europæiske stater.

 

Transportminister Danilo Toninelli forklarer på Facebook, at det kontroversielle skib bliver “administrativt tilbageholdt” i havnen. Det tyske rederi betegner det som et Rettungsschiff, men det er registreret som en lystbåd – en pleasure yacht. Efter italiensk lov er det ikke egnet til redningsaktion i høj sø og får ikke tilladelse til at forlade Catania.

 

Hjælpeaktion på havet

 

Ikke overraskende anklager “SeaWatch” de italienske myndigheder for at blokere for “hjælpeaktionerne” på Middelhavet. Men Toninelli oplyser, at den type sejlads er forbudt: ” … hvis du er millionær og køber en yacht, kan du udstikke en kurs til fornøjelse og ikke for at erstatte kystvagten i Libyen eller andre lande – vai in navigazione per piacere…”

 

Politiet undersøger yachten

 

Der bliver muligvis tale om et retsligt efterspil. Catanias offentlige anklager Carmelo Zuccaro henviser til, at “SeaWatch-3” med de 47 immigranter ombord ikke søgte nærmeste havn i Tunis, men satte kurs mod Sicilien. Er skibets kaptajn Jeroen Peters ansvarlig for dette åbenlyse brud på italiensk lov? Eller har andre truffet beslutning om at lægge ind i Siracusas havn? Ifølge Zuccaro er der tale om “mørklægning”. Indtil videre risikerer den tyske NGO, at der rejses sigtelse ved en domstol.

 

kilder:

 

http://catania.gds.it/2019/02/01/sea-watch-bloccata-a-catania-toninelli-fermo-amministrativo-per-nave_994088/

https://www.tp24.it/2019/02/01/immigrazione/sicilia-finito-calvario-naufraghi-watch/130185

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/guardia-costiera-blocca-sea-watch-non-conforme-navigare-1637583.html

 

Sea-Watch3

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…