De tørre tal viser, hvor enormt populær Inger Støjberg er – men hun bliver straffet i sit parti

Foto: Ole Sørensen

Der skal meget til, førend et parti sætter sin næststørste stemmesluger uden for indflydelse.

 

Men det er ikke desto mindre, hvad Venstre har gjort.

 

Venstres folketingsgruppe vragede mandag Inger Støjberg til fordel for Sophie Løhde som gruppens næstformand.

 

Dermed blev tidlige integrations- og udlændinge minister Inger Støjberg fjernet fra Venstres ledelse.

 

Det faktum, at Inger Støjberg ikke har fået plads i Venstres fremtidige ledelse, har rystet DF-formand Kristian Thulesen, som hidtil har forholdt sig afventede i forhold til Løkke Rasmussens rolle som oppositionens leder.

 

”Hvad skete lige der? Venstre vrager Inger Støjberg til ledelsen. De bestemmer selvfølgelig helt selv deres konstituering, men hvis det er udtryk for et politisk kursskifte i udlændingepolitikken, vækker det selvsagt bekymring,” skriver DF-formanden på Twitter.

 

Thulesen Dahls bekymring er relevant.

 

Allerede inden valget blev udskrevet var Lars Løkke Rasmussen i gang med at amputere Venstres indvandringskritiske elementer og fjernede den markante Marcus Knuth som integrationsordfører og satte den uerfarne Mads Fuglede ind på posten på trods af, at han kun var inde som afløser for Jacob Engel-Schmidt.

 

Og nu er turen så kommet til Inger Støjberg. Hun er en af Venstres mest populære politikere, men hun får ingen plads i venstres ledelse.

 

Inger Støjbergs enorme popularitet

Ved valget i juni i år fik Inger Støjberg partiets næsthøjeste personlige stemmetal med i alt 28.420 stemmer mod Lars Løkke Rasmussens 40.745 stemmer.

 

Det interessante er i den forbindelse, at Inger Søjberg og Venstres næstformand, Kristian Jensen, begge stiller op i Vestjyllands Storkreds, hvor Kristian Jensen er på hjemmebane.

 

Ikke desto mindre blev Kristian Jensen i sin egen baghave væltet omkuld af Inger Støjberg, og måtte nøjes med 10.759 stemmer mod Inger Støjbergs 28.420 stemmer.

 

Og kigger man på Facebook bliver det endnu mere grelt.

 

Her har Inger Støjberg ikke færre end 144.708 følgere, medens Kristian Jensen som Venstres næstformand må nøjes med beskedne 25.195.

 

Til orientering har statsminister Mette Frederiksen (S) 94.786 følgere på sin Facebook-profil. Det er 50.000 færre, end Inger Støjberg har.

 

Men Kristian Jensen er populær hos De Radikale, og det er Inger Støjberg ikke. Tværtimod. Her er hun nok nærmest hadet.

 

Og er der her, hunden ligger begravet? Skøjter Venstre lidt akavet sidelæns over mod De Radikale i håb om, at de to partier kan blive fremtidens akse i danske politik med fælles pro EU-holdninger, fælles liberal økonomisk politik og ikke mindst fælles holdning til konventioner og en fælles holdning til EU på indvandringsområdet.

 

En sådan politik har Venstre hidtil ikke kunnet gennemføre på grund af Dansk Folkeparti.

 

Spørgsmålet er så, om Løkke Rasmussen og Venstre med Kristian Jensen lurer på i løbet af de kommende år at skabe et samarbejde med De Radikale og efter et heldigt valg danne grundlag for en regering, hvor Dansk Folkeparti er sat uden for indflydelse.

 

I så tilfælde: Gud bevare Danmark.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…