De har ikke noget at gøre i Danmark – Dansk Folkeparti vil fratage IS-krigere deres danske statsborgerskab, og der skal handles nu

Arkivfoto af unge europæiske mænd som kæmpede for Islamisk Stat

De er ikke danskere, og det er en katastrofe, at de overhovedet har fået dansk statsborgerskab.

 

Sådan lyder udmeldingen fra Dansk Folkeparti, som nu er på vej med et beslutningsforslag om at fratage IS-krigere deres danske statsborgerskab.

 

Forslaget gælder ikke kun for IS-krigere med dobbelt statsborgerskab, men også for dem, som udelukkende har det danske, og som dermed bliver statsløse.

 

Og det vil være i strid med den statsløsekonvention, som Danmark tilsluttede sig i august 1961.

 

Martin Henriksen: Det problem kan løses

Hos Dansk Folkeparti mener udlændingeordfører, Martin Henriksen, imidlertid ikke, at konventionen udgør et problem, der er større, end at det kan løses.

 

”Det mest enkle ville være, at Danmark opsiger denne konvention og andre, der spænder ben for Danmarks muligheder for et føre en selvstændig udlændingepolitik,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Men der er da også den mulighed, at Danmark kan tage forbehold for visse dele af konventionen, sådan som man har gjort det i forbindelse med for eksempel Marrakesh-aftalen.”

 

I modsætning til Dansk Folkeparti hænger resten af Christiansborg sig blindt i konventionerne, som skal efterleves til punkt og prikke, men sådan ser man åbenbart ikke på det i England.

 

Englænder frataget statsborgerskab og er nu statsløs

 

I Storbritannien har indenrigsministeriet nu frataget den 19-årige unge pige, Shamina Begum, sit britiske statsborgerskab som følge af, at hun 2015 i en alder af 15 år tilsluttede sig islamisk stat i Syrien.

 

Hun er dermed blevet statsløs på trods af, at engelsk lovgivning i lighed med den danske er baseret på reglerne i statsløsekonventionen.

 

Men det har den engelske indenrigsminister, Sajid Javid, åbenbart set stort på og anbefalet hende at søge statsborgerskab i Bangladesh, hvor hendes engelskboende forældre er statsborgere.

 

Hun oplyser dog ifølge The Guardian til TV-selskabet ITV, at hun vil søge statsborgerskab i Holland, da hun er gift med en IS-kriger, som er hollandsk statsborger.

 

Spørgsmålet er så, om Holland til give statsborgerskab til kvindelig IS-kriger.

 

I Danmark har nogle af dem som bekendt i forvejen dansk statsborgerskab

 

Hovedløs uddeling af statsborgerskaber ødelægger Danmarks omdømme

Hos Dansk Folkeparti lægger indfødsretsordfører Christian Langballe ikke fingre imellem.

 

Regering og Folketing har kun sig selv at takke for, at muslimske religiøse fanatikere render rundt ned danske pas og begår forbrydelser, der er så afskyelige og ufattelige, at det ligger langt ud over, hvad nogen straffelov har taget højde for.

 

”Det her er det bedste eksempel på, hvor galt det kan gå, når Folketinget med hovedet under armen uddeler danske statsborgerskaber til højre og venstre,” siger Christian Langballe til Den Korte Avis og understreger:

 

”De har ikke noget at gøre i Danmark. Statsborgerskab eller ej, så må de blive hvor de er, men altså, under alle omstændigheder skal de af hensyn til Danmarks omdømme ude i verden have frataget deres danske statsborgerskab.”

 

Det haster, og der skal handles nu

Modstridende udmeldinger om regeringens overordnede holdninger til IS-krigere med dansk adresse har nu fået Christian Langballe til at kalde tre ministre i samråd.

 

Regerings udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har erklæret, at han ikke ønsker, at IS-krigerne kommer hjem, medens regeringens justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) har understreget, at man ikke kan nægte danske statsborgere at komme til Danmark.

 

For at gøre forvirringen total udtalte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til TV 2 søndag aften, at han helst så, at de blev retsforfulgt i Mellemøsten, men det kan ifølge statsministeren ikke lade sig gøre, så længe Assad regerer Syrien.

 

”Altså, hvad er det lige regeringen mener?” lyder der fra Christian Langballe, som nu har kaldt udenrigsminister Anders Samuelsen, justitsminister Søren Pape Poulsen samt integrationsminister Inger Støjberg (V) i samråd.

 

”Jeg regner da med, at de er i stand til at redegøre for, hvad regeringens indstilling er,” siger Christian Langballe til Den Korte Avis og understreger:

 

”Det haster, og der skal handles nu. Hvis regeringen ser det som et problem at fratage IS-krigere deres danske statsborgerskab, jamen så må regeringen se at komme i omdrejninger og få løst problemet.”

 

I England har regeringen åbenbart været i omdrejninger og løst problemet.

 

Når Dansk Folkeparti får fremsat sit beslutningsforslag om at fratage IS-krigere deres danske statsborgerskab, uanset om de bliver statsløse eller ej, vil det vise sig om også den danske regering er klar til at handle og redde Danmarks omdømme i udlandet.

 

Læs også:

https://www.theguardian.com/uk-news/2019/feb/20/shamima-begum-a-bit-shocked-that-uk-has-revoked-citizenship

 

https://denkorteavis.dk/2019/britisk-is-brud-faar-frataget-sit-statsborgerskab/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…