Danskerne har taget godt imod el-løbehjulene

El-løbehjulene er skyllet ind over det danske land. I dag er de at finde i enhver dansk storby. De står overalt på de danske gader og stræder, hvor de nemt kan lejes via en app på din smartphone. Der er mange, der har fundet ud af, at det økonomisk set giver bedre mening at købe sit eget. Dermed slipper man for lejeudgiften.

 

Mange foretrækker el-løbehjulet som transportmiddel frem for cykel, offentlig transport m.m. Derfor er der næsten rift om de elektriske løbehjul, der kan lejes i eksempelvis København og Aarhus. Det har været endnu en afgørende faktor, som har motiveret mange til at købe deres eget elløbehjul som transportmiddel.

Et effektivt transportmiddel i travle storbyer

Der er mange årsager til den stigende popularitet af el-løbehjulene. Blandt mange handler det om at det kan tjene som et effektivt transportmiddel i de travle storbyer. Det kan være tidskrævende at tage bilen, og ikke alle har lyst til at trampe i pedalerne. Med et elektrisk løbehjul får du muligheden for at undgå begge dele.

 

Ovenstående er naturligvis ikke ensbetydende med, at de ikke er repræsenteret i de mindre byer. Det er de, men dog i et markant mindre omfang. Det er nemlig kun i storbyerne, hvor de kan lejes, og de udgør fortsat den største del af bestanden. Flere er dog begyndt at erhverve deres egne løbehjul, så de ikke skal leje dem.

 

Hvis du er træt af at cykle, irriteret over biltrafikken eller ikke længere vil køre med bus, så investere i stedet i et el-løbehjul. Med dette transportmiddel slipper du for alle tre ting. De egner sig dog bedst til dig, der har en kort afstand mellem skole eller arbejde og hjem. Rækkevidden på løbehjulene lyder typisk på ca. 20 km/t.

Ikke alle el-løbehjul er lovlige på de danske veje

Hvad ikke alle er opmærksomme på er, at det ikke er alle løbehjul, der er lovlige at føre på de danske veje. Der en række regler på området, som dit løbehjul skal leve op til. Gør det ikke det, så kan det resultere i en bøde eller en konfiskering. Derfor er det også noget, du skal sikre dig, inden du erhverver et bestemt løbehjul.

 

Det er ikke ensbetydende med, at du ikke må købe el-løbehjul, der ikke lever op til disse krav. Det er tilladt, men de må dog ikke føres på de danske veje. Eksempelvis skal et lovligt el-løbehjul være begrænset til max. 20 km/t. Kan dit løbehjul køre stærkere end dette, så må du kun bruge det på egen grund og ikke på vejene.

 

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er tale om både få og lave krav, der skal leves op til. Derfor er det ikke svært at leve op til disse krav. Som følge af dette er der ingen grund til at lade være. Hvis det ikke er noget, du sørger for, så er det kun dig selv, det ender med at gå ud over i sidste ende.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…