Det danske pas er stadig et af Verdens bedste – nu kan over ti tusinde somaliere optræde som danskere i udlandet

Ikke uden grund er det rødbedefarvede pas stærkt eftertragtet.

 

På den netop opdaterede liste over Verdens stærkeste pas målt i forhold til det antal lande, passet giver visumfri adgang til, kommer det rødbedefarvede ind på en tredjeplads.

 

Det betyder, at rejsende med et dansk pas nu har visumfri adgang til i alt 187 lande.

 

Statsborgere fra Japan og Singapore deler førstepladsen med visumfri adgang til 190 lande, medens sydkoreanere, tyrkere og finner ligger på en delt andenplads med adgang til 188 lande.

 

Det rødbedefarvede pas deler tredjepladsen med Italien og Luxembourg.

 

Over to hundrede tusinde ikke-vestlige kan føre sig frem som danskere

Normalt forbindes danske pas i udlandet med navne som Jespersen og Andersen, men de tider er forbi.

 

Nu optræder navne som Muhammad og Ali flittigt i danske pas, når de vises frem i udlandet.

 

Den 1. januar i år havde således ikke færre end 230.174 ikke-vestlige indvandrere dansk statsborgerskab og dermed dansk pas og fri adgang til som nævnt i alt 187 lande, hvor de optræder som danskere.

 

Og dermed repræsenterer Danmark.

 

Tyrkere og libanesere, somaliere og afghanere

Langt hovedparten af de ikke-vestlige indvandrere, der nu rejser rundt i Verden som danskere, tilhører befolkningsgrupper, der tager afstand fra dansk levevis og dansk kultur og religion.

 

Altså muslimer.

 

Tyrkerne ligger i toppen. Her har næsten 34.500 tyrker i øjeblikket dansk statsborgerskab. Alene i løbet af de sidste fem år har i alt 1.822 tyrkere fået dansk statsborgerskab og dermed dansk pas.

 

Libaneserne kan også være med. I alt er lidt 23.000 libanesere nu i besiddelse af et dansk pas. I løbet af de sidste fem år er der uddelt danske pas til 236 libanesere.

 

Irakerne har også nydt godt af Folketingets gavmildhed. I alt har lidt over 22.500 irakere nu dansk pas. Blandt dem de 6.121 irakere, som i løbet af de sidste fem år har fået dansk statsborgerskab.

 

Pakistanere er også veludstyrede med danske pas. I alt har næsten 13.000 pakistanere nu dansk statsborgerskab, og af dem har de 1.201 i løbet af de sidste fem år fået udleveret det rødbedefarvede pas.

 

Somalierne kan også føre sig frem i verden som danskere. Således har i alt næsten 12.500 somaliere nu dansk statsborgerskab. Her af har alene 1.867 somaliere fået dansk statsborgerskab i løbet af de sidste fem år.

 

Nu er forholdet imidlertid det, at mange af de ikke-vestlige indvandrere, der har skiftet til dansk statsborgerskab, i realiteten har skudt sig selv i foden.

 

Hvis de havde regnet med, at deres danske pas vil give dem fri adgang til deres hjemland, har de taget grueligt fejl.

 

Der er nemlig visumtvang til en række asiatiske og afrikanske lande

Som nævnt er det 187 lande, som det danske pas giver visumfri adgang til, medens i alt 39 lande fortsat kræver visum ved indrejse for danske statsborgere.

 

Overordnet drejer det sig om otte asiatiske lande, 22 afrikanske samt seks mellemøstlige lande plus Rusland, Cuba og stillehavsstaten Nauru.

 

Irak er et af de lande, der kræver visum, så hvis nogle af de 20.000 irakere, der har dansk statsborgerskab, vil et smut hjem og hilse på familien, skal de først søge om visum og betale for det på en irakisk ambassade eller konsulat, inden de kan rejse ind i landet.

 

Samme situation står eksempelvis de næsten 13.000 pakistanere med dansk pas i, hvis de vil besøge deres hjemland, for slet ikke at tale om over ni tusinde afghanere.

 

Heller ikke de flere tusinde kinesere og indere, der har fået dansk statsborgerskab, kan uden videre frit besøge deres hjemlande med et dansk pas i hånden.

 

Også her kræves der indrejsevisum.

 

Når der er visumtvang for danske statsborgere til indrejse de pågældende lande, skyldes det ganske enkelt, at Danmark kræver visum, altså indrejsetilladelse for statsborgere fra de samme lande.

 

Men den regel er jo nem at omgås.

 

Man skal bare sige: ”Asyl”.

 

Her kan du se, hvordan de forskellige lande rangerer:

https://www.henleypassportindex.com/passport

 

Se også:

https://www.statistikbanken.dk/10025 (Tabelkode: DKSTAT)

 

https://www.statistikbanken.dk/10021 (Tabelkode: FOLK2)

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…