Dansk kultur under angreb: Nej til “Der er et yndigt land” – ja til Ramadan-sang

Foto Bent Sterndorff og Steen Raaschou

I naturskønne omgivelser syd for Aarhus ligger Vilhelmsborg Gods.

 

I parken er der hver sommer siden 1991 blevet afholdt det populære Vilhelmsborg Festspil.

 

Her er der skabt en tradition for, at alle forestilling, bliver afsluttet med fællessang. Man har sunget den danske nationalsang “Der er et yndigt land”.

 

Men i år er det slut. I år er Adam Oehlenschlägers 200 år gamle sang ikke blevet sunget. (JP Aarhus)

 

Beslutningen har vakt kritik på de sociale medier og blandt politikere. Venstres Gert Bjerregaard og Dansk Folkepartis Knud N. Mathiesen er vrede. De vil have beslutningen lavet om med det samme.

 

Men det sker ikke.

 

Nationalistisk

Formanden for Vilhelmsborg Festspil, Lisbet Lautrup Knudsen, forklarer avisen, at skuespillerne og det kreative team bag forestillingen gerne vil undvære nationalsangen for at bibeholde  stemningen fra forestillingen.

 

Men hun mener også, at “nationalhymnen skulle give visse personer uheldige associationer” skriver avisen.

 

Lisbet Lautrup Knudsen siger:

 

“Nogle har sagt, at de synes, det er et trist valg, mens andre accepterer det og siger, ”okay, det er nye tider.” For ikke så lang tid siden kom der en undersøgelse af, hvordan folk så på vores nationalsang. Den undersøgelse kan du sikkert finde frem til, men den viste, at den ældre generation holder meget af vores nationalsang, mens de yngre synes, at den har noget nationalistisk over sig. Set i lyset af det, tidernes skiften, og at vi denne gang befinder os i USA (i forestillingen. red.), besluttede vi os for at prøve. Meget mere er der ikke i det, og når vi er færdige, evaluerer vi på det, og så må vi se, om det skal ændres igen til næste år, hvor vi spiller ”Skammerens Datter”, og den måske passer bedre ind”. (JP Aarhus)

 

Ramadan-sang i Højskolesangbogen

Den danske nationalsang er altså ved at blive droppet, fordi den angiveligt er for nationalistisk.

 

Denne beslutning bliver sat i relief af en muslimsk sang, der er på vej ind i den danske Højskolesangbog.

 

Det udvalg, der skal revidere Højskolesangbogen, overvejer at medtage en sang om den muslimske højtid Ramadanen. Det har skabt stor debat.

 

Sangen er skrevet af Isam B. fra gruppen Outlandish.

 

Sangen er i nogle kredse omtalt som smuk poesi eller som helt harmløs.

 

I det islamunderdanige Politiken roser Kim Skotte sangen og giver den 4 ud af 6 stjerner.

 

Han skriver blandt andet, at sangen er en diskret sødmefuld beskrivelse af mild fromhed i familiens skød.

 

Men realiteten er, at sangen er en hyldest til Allah.

 

Hyldest til Allah

I fundamentalistisk islam er Allahs ord lov. Allahs ord står over demokratiet, og det enkelte menneske har ikke nogen fri vilje i forhold til, hvad Allah foreskriver gennem Koranen. Dette står i fundamental modsætning til danske værdier.

 

Men de politisk korrekte kræfter, der hader dansk nationalfølelse, synes det er vældig fint med en hyldest til Allah med den absolutte magt.

 

Det sidste vers i Isam B’s sang kan kun læses som en hyldest til Allah. Her står der:

 

Kroppen vender syd øst
panden mod tæppet
ordene der søger trøst
lys på lys
taknem’lighed i Hans navn

 

Isam B – fundamentalistisk muslim

Denne hyldest til Allah er helt i tråd med den fundamentalistiske islam, som Isam B i øvrigt bliver kædet sammen med. Men som Jyllands-Posten gjorde opmærksom på i en leder tirsdag, står denne fundamentalistiske islam i skærende kontrast til den danske frihedstradition:

 

“Man kan tillige undre sig over, hvad Isam B egentlig vil i Højskolesangbogen. Som fundamentalistisk muslim, der holder af at skrive tekster med referencer til ubønhørlige koranvers, og som tidligere har nægtet at optræde på samme scene som en kvinde med blottede skuldre, synes han at stå ganske langt fra højskolen, ikke bare dens oprindelige idé, men nok så meget dens aktuelle praksis.”

 

Dansk kultur angribes fra to sider

Dansk kultur er under angreb i disse år.

 

For det første kommer disse angreb fra den frihedsfjendske og antidemokratiske fundamentalistiske islam. Her sætter man Allah over dansk kultur og danske værdier.

 

For det andet kommer disse angreb fra politisk korrekte danskere. De er parate til at sælge ud af dansk kultur, danske værdier og danskernes nationale samhørighed til fordel for en leflende og eftergivende holdning til islam.

 

De vil ikke synge “Der er et yndigt land”. Men de vil vældig gerne optage en hyldest til Allah i Højskolesangbogen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…