Dansk Folkeparti vil trække Danmark ud af konvention – Venstre: Det udelukker regeringssamarbejde

Foto: Dansk Folkeparti

Martin Henriksen står i spidsen for en arbejdsgruppe, der skal komme med politiske forslag.

 

Et af de forslag er nu klar til at præsentere:

 

Danmark skal træde ud af Europarådet. Det skriver dr.dk.

 

Det vil samtidig betyde, at Danmark ikke længere er forpligtet af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, og dermed ikke længere skal følge afgørelser fra Menneskerettighedsdomstolen.

 

“Det er et forslag, som man skal se i lyset af, at Europarådet og institutionerne under jo med jævne mellemrum blander sig i dansk udlændinge- og retspolitik. Vi har store problemer med at udvise visse kriminelle udlændinge. Vi vil gerne være herrer i eget hus”, siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

Dansk Folkeparti ønsker at melde Danmark ud, så al lovgivning i stedet skal laves i Folketinget, siger Martin Henriksen.

 

“Der er nogle principper i menneskerettighedskonventionen, som de fleste mennesker sagtens kan skrive under på. Religionsfrihed og retten til at ytre sig. Men der er vi så godt stillet i Danmark, at nogle af de her frihedsværdier allerede er sikret i grundloven. Så længe de står der, burde der ikke være nogle problemer”, siger han.

 

Venstres EU-ordfører Jan E. Jørgensen chokeret over forslaget fra Dansk Folkeparti.

 

“Jeg er med på, at de ikke har været så begejstret for nogle af de afgørelser, der er kommet fra menneskerettighedsdomstolen, men at de ligefrem mener, at vi skal melde os ud, det var dagens chok”, siger han til dr.dk.

 

Denne holdning vil udelukke et regeringssamarbejde, mener Jan E. Jørgensen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…