Danmark giver Tyrkiet bistandshjælp – det sker medens tyrkiske fly anklages for at angribe civile med fosforbomber

Skærmprint/FoxTV/Youtube

Tyrkiet angriber kurderne i Syrien. Samtidig er stormodtager af dansk bistandshjælp.

Gennem de sidste tre år har NATO-landet Tyrkiet således modtaget ikke færre end en lille halv milliard danske bistandskroner.

Helt præcist intet mindre end 498 millioner kroner i årene 2016 – 2018, fremgår det af tal, som Den Korte Avis har fundet i Udenrigsministeriets bistandsafdeling, DANIDA’s oversigt over modtagerlande.

I år er den danske bistandshjælp til Erdogan på fem millioner kroner.

Civile kurdere forbrændt af kemikalier under tyrkiske flyangreb

Medens Erdogan i år modtager fem millioner kroner i dansk udviklingsbistand, har hans militærfly rettet angreb mod blandt andet den lille kurdiske grænseby Ras al Ain.

Her er seks civile ifølge en TV-optagelse fra et hospital i området blevet udsat for kemiske angreb, der efter alt at dømme er hvid fosfor.

Den engelske avis, The Guardian, har vist fotos af forbrændingerne for den tidligere chef for Storbritanniens kemiske, biologiske, radiologiske og nukleare regiment, Hamish de Bretton-Gordon.

Og han er ikke i tvivl:

”Den mest sandsynlige skyldige er hvid fosfor. Det er et forfærdeligt våben og er blevet brugt gentagne gange under den syriske borgerkrig. Desværre er brugen blevet mere og mere normaliseret, ” fastslår den tidligere regimentschef og ekspert på området.

Våbeninspektører fra FN er på vej til området

FNs kemiske våbeninspektører har meddelt, at de er på vej til området for at indsamle oplysninger som følge af beskyldningerne om, at brændende hvidt fosfor blev brugt af tyrkiske styrker mod børn i Syrien tidligere i denne uge.

Det skriver ligeledes The Guardian.

Organisationen for forbud mod kemiske våben (OPCW) sagde fredag formiddag, at “den var opmærksom på situationen og indsamler oplysninger om mulig anvendelse af kemiske våben”.

Den kurdiske Røde Halvmåne var tidligere ifølge Guardian ude med en erklæring om, at seks patienter, både civile og militære, var på hospitalet i Hasakah med forbrændinger fra “ukendte våben”, og at man arbejdede for at finde ud af, hvad der var blevet brugt.

Forbrændinger dybt nede i kødet på 13-årige Mohammed

Medens Danmark gladelig giver Tyrkiet udviklingsbistand i millionklassen, var den britiske avis The Times udsendte medarbejder, Anthony Loyd, til stede, da ofrene for et tyrkisk luftangreb blev bragt ind.

Han skrev blandt andet i sin reportage i The Times den 18. oktober således:

”Forbrændingerne på det skrigende barn, der blev bragt ind på det syrisk-kurdiske hospital i Tal Tamir, var nok til at bringe selv hærdet medicinsk personale til tavshed i går.

Især de forfærdelige sår, der var overalt på den 13-årige Mohammed Hamid Mohammeds overkrop, og som trængte dybt ned i hans kød, antydede, at hans skader var forårsaget af noget langt værre end en eksplosion alene.

De føjede sig til det voksende bevismateriale, der antyder, at Tyrkiet, et Nato-medlem, bruger hvidt fosfor mod kurdiske civile i dets otte dages offensiv i det nordlige Syrien.”

Det tog ifølge Anthony Loyd en sygeplejerske tyve minutter at pumpe morfin nok ind i 13-årige Mohammed, inden det lykkedes for hende at stoppe hans skrig.

Mette Frederiksen: Useriøst at indføre hurtige sanktioner mod Tyrkiet

Selvom NATO-landet Tyrkiet nu er i fuld gang med befolkningsudskiftning i det nordøstlige Syrien – og selvom der er mistanke om brug af fosforbomber mod de kurdere, der om nogen har æren for nedkæmpelsen af Islamisk Stat, ser Mette Frederiksen (S) ingen grund til at indføre hurtige sanktioner mod landet.

”Jeg må sige i hel stilfærdighed, at jeg synes, det er useriøst, dem der er i stand til at gøre det med den hast, jeg ser,” sagde statsminister Mette Fredriksen den 11. oktober til TV 2 i kommentar til den norske udmelding om, at man per omgående har stoppet al våbeneksport til Tyrkiet.

Den danske bistandshjælp i år på fem millioner kroner til Erdogans regime får således lov til at fortsætte uanfægtet.

Tværtimod mente Mette Frederiksen, at hele det internationale samfund, herunder FN og EU, skal på banen, førend Danmark vil foretage sig noget.

”Vi har behov for, at det globale verdenssamfund, FN, håndterer situationen,” lød det fra statsministeren.

Og for fire dage siden kom der den 18. oktober ifølge DR denne udmelding fra statsminister Mette Frederiksen:

”Vi har også behov for at bevare dialogen med Tyrkiet og sikre et tæt samarbejde, for det er et Nato-land og et vigtigt naboland,” lød det fra Mette Frederiksen i forbindelse med EU-topmødet i Bruxelles.

Men man må da håbe, at Mette Frederiksen sammen med sine EU-kollegaer fik en god frokost, medens 13-årige Mohammed ligger og skriger af smerte takket være Mette Fredriksens værdifulde NATO-medlems bombardementer af civilbefolkningen med kemiske våben.

Se også TV-optagelsen fra hospitalet i Tal Tamier med nogle af ofrene for Mette Frederiksens værdifulde NATO-partners bombardementer.

Læs også:

https://www.theguardian.com/world/2019/oct/18/un-investigates-turkey-alleged-use-of-white-phosphorus-in-syria

https://www.thetimes.co.uk/article/turkey-is-suspected-of-using-white-phosphorus-against-kurdish-civilians-in-syria-jp23jmqvv

https://www.thesun.co.uk/news/10158211/turkey-napalm-white-phosphorus-kurds-syria/#

https://www.thesun.co.uk/news/10158211/turkey-napalm-white-phosphorus-kurds-syria/#

https://www.dr.dk/nyheder/udland/mette-frederiksen-efter-ny-eu-fordoemmelse-vigtigt-vi-fortsat-kan-tale-med-erdogan

Her finder du betegnelsen over lande, der modtager dansk udviklingsbistand:

https://openaid.um.dk/da/countries?Y=2019

Læs også: Bruttofortjeneste

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…