Politiet blev filmet og mødt med kasteskyts på Sjælsmark- justitsministeren trækkes ind i sagen

Privat

Tidligt i går morges dukkede politiet op på Udrejsecenter Sjælsmark i Nordsjælland for at hente en familie med to børn, der havde fået afslag på asyl og skulle sendes tilbage til Iran.

 

Da de ankom til centret, blev de filmet og de blev mødt med kasteskyts fra mellem 25 – 50 beboere, og der blev tændt bål, skriver Ritzau.

 

Først ved otte-tiden om morgenen kom der så meget ro over tingene, at de sagesløse politifolk kunne gennemføre den opgave, de var blevet pålagt.

 

Men det får tilsyneladende ingen konsekvenser for de ansvarlige for angrebene mod politiet.

 

Det er ikke mit bord

Ifølge Ritzau-versionen forsøger Nordsjællands Politi åbenbart at bagatellisere den voldelige episode.

 

”Det sker jo engang imellem, at de, der skal sendes hjem, bliver kede af det, nervøse, bange over det og reagerer på den situation, de er i, siger presseafdelingen,” til Ritzau

 

Ifølge Ritzau ønsker politiet ikke at gå nærmere ind i hændelsesforløbet, eller hvorfor omstændighederne omkring en hjemsendelse eskalerede denne gang.

 

Nu er fakta trods alt, at der ikke var tale om en familie på fire, der reagerede, men åbenbart et sted mellem 25 og 50 udviste asylansøgere på stedet.

 

Medmindre de også har fået assistance udefra.

 

Den Korte Avis har forsøgt at få hoved og hale i optøjerne, men ingen kender åbenbart noget til noget som helst.

 

Det er ikke mit bord, lyder det.

 

Du skal sende en mail til Kriminalforsorgen

Hos Nordsjællands Politi var det eftermiddagen igennem umuligt at komme igennem til vagthavende.

 

Vi ville gerne vide, hvordan man her forholder sig til en video, der er lagt ud på nettet med en optagelse af de politibetjente, der var tilstede onsdag morgen på udrejsecentret.

 

Da der er tale om en optagelse på privat grund, skal alle, der bliver filmet, på forhånd have givet deres tilsagn.

 

Ligeledes ville vi gerne vide, om de ansatte på udrejsecentret har hjulpet politiet med at identificeret de personer, der ifølge Ritzau bombarderede politiet med kasteskyts.

 

Udrejsecenter Sjælsmark drives på vegne af Udlændingestyrelsen af Kriminalforsorgen og Røde Kors.

 

På udrejsecentret nægter man imidlertid konsekvent at oplyse noget som helst om episoderne om morgenen, men henviser til, at avisen skal sende en mail til Kriminalforsorgens presseafdeling.

 

Kriminalforsorgen: Du skal kontakte Udlændingestyrelsen

Det blev dog ikke til en mail, men til en telefonsamtale med Kriminalforsorgens presseansvarlige, Sabrina Ejstrup Vig.

 

Hun fastholdt, at Kriminalforsorgens personale på stedet intet har med politiforretninger at gøre, samt at det er Udlændingestyrelsen, der fastsætter reglerne.

 

”Når politiet er der, er der ingen grund til, at vi også er tilstede,” understreger Sabrina Ejstrup Vig og henviser til Udlændingestyrelsen, hvis avisen vil have en forklaring på, hvordan det kan gå til, at politifolk ulovligt bliver filmet under udførelsen af deres arbejde.

 

”Det har Kriminalforsorgen intet med at gøre. Udrejsecentret er ikke et fængsel, men hører under Udlændingestyrelsen og det er dem, er fastsætter reglerne for besøgene og brugen af mobilkameraer, så det dem, du skal kontakte,” fastholder Sabrina Ejstrup Vig.

 

Videoen blev det delt at berygtet racistråber

Den omtalte video blev i går lagt ud på facebooksiden ”Sjælsmarks børn” af den berygtede afroafrikanske racistråber, Mica Ohr, med blandt andet følgende tekst:

 

”Det her er Danmark. Det er ikke Sydafrika. Det er ikke USA. Det er Danmark. Og dette skete i morges. Kvinden som ligger på gulvet, er besvimet i skræk og angst. Politiet bruger peberspray mod børnene.”

 

Om danskernes racisme skrev Mica Ohr blandt andet på hjemmesiden Politik og Samfund (POV)i august 2017, at:

 

”Det virker som en overraskelse på de fleste, at Danmark er et racistisk land. Ja, det siger så sig selv, at majoriteten af befolkningen også er racistisk i en eller anden grad.”

 

Dansk Folkeparti kræver nu en forklaring fra to ministre

Hos Dansk Folkeparti er er værdi- og udlændinge ordfører, Martin Henriksen, så forbløffet over handlingsforløbet i går formiddags på Udrejsecenter Sjælsmark, at han nu i en skriftlig forespørgsel nu vil bede justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) og integrationsminister Inger Støjberg om en forklaring.

 

 

 

 

”Dansk Folkeparti ønsker svar på om de ansvarlige bag urolighederne er blevet pågrebet, om politiet stod fast og fik fat i den familie der skal hjemsendes eller om politiet træk sig. Det skal vi have svar på, og derfor har vi dags dato rettet henvendelse til justitsministeren og Udlændinge- og Integrationsministeren, siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og understreger:

 

”Det er uacceptabelt at beboerne ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Det skal vi på ingen måde acceptere og jeg håber at de andre partier ender med at indse, at vi naturligvis ikke skal begynde at lempe forholdene for beboerne, men at der tværtimod er behov for at stramme op, så vi får mere styr på de pågældende udlændige.”

 

Hvor var Kriminalforsorgens ansatte?

Ligeledes kræver Martin Henriksen et svar på, om Kriminalforsorgens ansatte var til stede og efterfølgende kunne hjælpe politiet til at identificere de personer, der havde angrebet politiet med kasteskyts.

 

Ligeledes vil Martin Henriksen have oplyst, om Nordsjællands politi vil tage skridt til at retsforfølge den person, der ulovligt optog sagesløse politifolk på en video og lagde det ud på internettet.

 

“Justitsministeren bedes ligeledes oplyse, om den ansvarlige for centrets drift eller en anden fra Kriminalforsorgen var tilstedet under urolighederne med henblik på at navngive de personer, der bombede politiet med kasteskyts,” skriver Martin Henriksen efterfølgende i en mail til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Justitsministeren bedes ligeledes oplyse, om Nordsjællands Politi har taget skridt til efterforskning mod den person, der ulovligt på privat grund filmede politifolkene under deres helt legale arbejde og lagde optagelserne ud på internettet.”

 

Tilbage står indtil videre, at ingen vil tage ansvar for noget som helst. Men nogen må da have et ansvar.

Her kan du læse mere om Mica Ohr meninger om danskerne:

https://pov.international/nar-vi-siger-stop-sa-stopper/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…