Cyklist fik sig en alvorlig forskrækkelse: Ups, det var sgu da en ulv!

Arkiv Colourbox

En fredelig morgentur på cykelstien ved Råbjerg Mile syd for Skagen endte tirsdag med lidt af en forskrækkelse for Niels H. Bünemann, der arbejder ved Skagens Museum.

 

Medens han fredeligt kom cyklende, sprang der pludselig en ulv ud foran ham på cykelstien, skriver Nordjyske.

 

På Facebooksiden ”Her er ulven i Danmark” skriver han om oplevelsen:

 

”Her til morgen (tirsdag den 26. marts, red.) klokken 7:50 har jeg observeret en ulv ved sandmilen lige syd-vest for Skagen. Jeg var på cykel, da den cirka 25 meter foran mig løb ud på cykelstien og sprang videre ind i skoven.”

 

En berygtet ulv, der også har været inde i Skagen by

Der er sandsynligvis tale om hanulven GW781m, som siden efteråret 2017 har opholdt sig i Vendsyssel.

 

Den er ifølge Nordjyske kendt for at have dræbt og skambidt husdyr og har i flere tilfælde været tæt på Skagen og har sågar været på spadseretur inde i Skagen by.

 

Ulven opholder sig ifølge forskerne i Aarhus nogenlunde fast i området ved Råbjerg Mile, men bevæger sig også ved vestsiden af Vendsyssel.

 

Bør give anledning til bekymring

Hos redaktøren af ”Her er ulven i Danmark”, Erik Poulsen, bør ulvens færden give anledning til bekymring.

 

”At ulven igen kommer så tæt på en person i et turistområde, bør give anledning til bekymring hos Naturstyrelsen,” siger Erik Poulsen til Nordjyske og fortsætter:

 

”Vi har desværre set, at fredningen af ulven i EU-landene i stigende omfang har fået rovdyret til at glemme sin naturlige skyhed overfor mennesker.”

 

Du kan læse hele artiklen i Nordjyske her:

https://nordjyske.dk/nyheder/frederikshavn/ulv-loeb-ud-foran-cyklist-ved-skagen/5b30de3c-26bd-4701-80b9-f8b218f781b0#cxrecs_s

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…