Charlie Hebdos gamle  redaktør: Ytringsfriheden trues af den muslimske terror

Philippe Val (You Tube)

PARIS: Forfatteren Philippe Val har skrevet en bog om sit liv, som har til formål at fortælle hans 4-årige søn og andre i de kommende generationer om, hvad skete i hans bevægede levetid.

 

Bogen er tilegnet politi, gendarmer og sikkerhedstjenestens hemmelige agenter, og han er indforstået med, at det nok vil få mange til at trække på smilebåndet over, at den tidligere redaktør af det satiriske ugeblad Charlie Hebdo slår en sådan kolbøtte.

 

Helt sikkert, siger Val. Men samfundet har ændret sig betydeligt siden.

 

I 1968-1970 var politiet for mange af os magtens væbnede arm og ikke værner af frihed. Men efter at jeg selv har været under politibeskyttelse i årevis har jeg erkendt, at betjente – tit med fare for deres eget liv – beskytter folk, der vil have ret til at udtrykke sig frit.

 

I min ungdom gjorde to store ideologier, kommunismen og fascismen, tilværelsen rædselsfuld. Kunstnere og intellektuelle løj og bedrog for at være lydige over for deres diverse ideologier.

 

Men der var også glædelige fremskridt. Lighed mellem mænd og kvinder, anerkendelse af homoseksualitet, men straf for racisme. Sande lyspunkter.

 

Når jeg som chef for Charlie Hebdo skrev visse ting om Europa eller den israelsk-palæstinensiske konflikt, blev jeg udsat for voldsomme reaktioner. Jeg selv og mine nærmeste blev udsat for dødstrusler.

 

Da jeg skrev under på et indlæg mod den nye antisemitisme, udsatte al-Qaida en pris på mit hoved.

 

De, der som jeg få politibeskyttelse, får det som regel for udtalelse mod radikal islamisme og det medfølgende jødehad.

 

Jeg er blevet bedt om at holde op med at udtale mig offentligt eller flytte til udlandet. Jeg har afvist begge dele. Det ville være at ofre ytringsfriheden af frygt for den nye terror, som allerede har gjort dele af republikken utilgængelige for folk, der vil tale frit.

 

Folk som Philippe Val.

 

https://www.msn.com/da-dk/nyheder/udland/le-grand-entretien-avec-philippe-val/vp-BBSzEeI

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…