Buschauffør: ‘De sviner os til og spytter på os’ – især i busser til Gellerup og andre ghettoer

Wikipedia

I går skrev Den Korte Avis om busruten 4A fra indvandrerghettoen Gellerup, der er blevet et rent mareridt for chauffører og passagerer.

 

Det er store børn og unge med indvandrerbaggrund, som opfører sig groft asocialt med høj musik, larm, hærværk og slåskampe. De spytter på de andre passagerer og chaufførerne er som regel magtesløse.

 

Men det bliver værre endnu.

 

Oplysningerne kom fra TV2Østjylland. Det har nu fulgt op på artiklen om rute 4A.

 

Her viser det sig, at den groft asociale opførsel langt fra er et enestående tilfælde for bybusruten 4A.

 

“Det sker overalt. Og i de fleste tilfælde, hvis vi beder de unge om at opføre sig ordentlig eller slukke cigaretterne, så sviner de os bare til, spytter på os og er ligeglade, siger fortæller Anita Nørgaard, der er arbejdsmiljørepræsentant hos Busselskabet Aarhus Sporvejes Station Syd, til TV2 ØSTJYLLAND.

 

Hun fortæller desuden, at det ikke kun er i hendes bus, men stort set alle chauffører, der oplever, at unge tyranniserer bybusser og truer både personale og passagerer. Som arbejdsmiljørepræsentant hører hun nemlig fra alle de kolleger, det går ud over, skriver TV2 ØSTJYLLAND.

 

“Vi ved jo godt, at de unge kan gå med stikvåben, og vi ved aldrig, hvad deres reaktion er, hvis vi siger noget til dem. Så jeg kan godt forstå, at både chauffører og passagerer er utrygge, siger Anita Nørgaard.”

 

Vi får kun at vide, at de asociale ballademagere er ‘unge’

Vi får ikke at vide, hvem de hensynsløse ballademagere er. De bliver konsekvent kaldt ‘unge’.

 

Det er kun Anita Nørgaard, som et enkelt sted siger, at den voldsomme adfærd som oftest sker i de busser, der kører til Gellerup eller andre ghettoområder.

 

Der er ikke tvivl om, at danske unge også kan opføre sig groft asocialt.

 

Men de to artikler efterlade det indtryk, at en betydelig del af gerningsmændene har indvandrerbaggrund.

 

Vi ved det bare ikke med sikkerhed. Og det svækker muligheden for at gøre noget ved den uacceptable opførsel.

 

Det er børnelærdom i den forebyggende sociale og kriminalpræventive indsats, at man skal vide, hvor problemerne opstår for at gøre noget ved dem.

 

Når det alligevel ikke sker, så er forklaringen sandsynligvis en blanding af politisk korrekthed, misforstået hensyn og berøringsangst.

 

Det eneste man med sikkerhed opnår er at svække det danske samfunds sammenhængskraft.

 

Det går ud over det danske samfunds værdier

Man kan se, at den kultur og de værdier, som det danske samfund er bygget på, er kommet under pres fra den store indvandring:

 

Opsplitning i parallelsamfund. Islamisering. Øget voldskriminalitet. Mere kvindeundertrykkelse. Stærkere antidemokratiske holdninger. Store offentlige udgifter, der kunne være gået til danskernes velfærd i stedet. Voksende problemer med dårligt uddannede borgere.

 

Mange danskere ved, at disse problemer præger vores samfund. Men de kan ikke holde ud, at det hele skal gå op i problemer.

 

Sådan er det. Sådan skal det være. Vi har alle et stort behov for at leve livet. Ingen vil gå rundt og være sammenbidte og sure det meste af tiden.

 

Men det er vigtigt, at behovet for positive oplevelser ikke ender i naivitet.

 

Den ikke-vestlige indvandring medfører ganske klart store problemer for vores samfund. For sammenhængskraften. For åbenheden og tilliden mellem mennesker. For økonomien.

 

Så mens vi forhåbentlig glæder os over livet, skal vi holde fast i, at vi har en kæmpestor udfordring: En stadig større del af befolkningen har ikke-vestlig, overvejende muslimsk baggrund.

 

Til trods for stramningerne i udlændingepolitikken fortsætter denne udvikling. Den ikke-vestlige andel af befolkningen i Danmark vil fortsætte med at vokse ganske kraftigt i de kommende årtier. Det hænger sammen med de højere fødselstal.

 

Skal man begynde at gøre noget ved det, må der laves en strammere styring af indvandringen. Og man må sørge for at hjemsende flygtninge, der ikke længere har behov for vores beskyttelse.

 

Sker det ikke vil de ødelæggende konsekvenser af en ukontrolleret ændring af befolkningens sammensætning vokse.

 

Sådan som vi ser det i busserne i Aarhus.

 

En passager spytter en chauffør i hovedet (overvågningskamera via TV2 ØSTJYLLAND)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…