Burkaforbuddet gælder ikke Hizb ut-Tahrirs kvinder – politiet måtte ikke gribe ikke ind under fredagsbønnen på Slotspladsen

hizb ut-Tahrir på Christiansborgs Slotsplads

Selvom Folketinget den 31. maj 2018 vedtog det såkaldte burkaforbud, gælder det åbenbart ikke for Hizb ut-Tahrirs kvinder.

 

I hvert fald ikke, når de deltager i fredagsbøn foran Folketinget.

 

Det fremgår af et svar fra justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) til formanden for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg, Martin Henriksen (DF). (svar på spørgsmål 523)

 

Under fredagsbønnen bar flere af kvinderne burka, og det undrede ikke blot Martin Henriksen, men også adskillige andre, der havde kommenteret det på de sociale medier.

 

Af samme grund ville Martin Henriksen vide, om ministeren kunne af- eller bekræfte, om:

 

”Politiledelsen i København i forbindelse med Hizb ut Tahrirs fredagsbøn på Christiansborg Slotsplads havde givet ordre om, at politiet ikke skulle gribe ind overfor personer, der brød tildækningsforbuddet?”

 

Politiet havde fået ordre til ikke at gribe ind

Af svaret fra justitsministeren fremgår det, at ledelsen i Københavns Politi havde givet ordre til ikke at gribe ind under selve fredagsbønnen.

 

I svaret til Martin Henriksen hedder det således, at:

 

”Det var i den forbindelse (fredagsbønnen, red.) Københavns Politis vurdering, at der ville kunne foreligge et anerkendelsesværdigt formål, såfremt personer under demonstrationen bar beklædningsgenstande, der skjulte ansigtet,” hedder det blandt i svaret, hvor det uddybes, at:

 

”I forlængelse heraf vurderede politikredsen endvidere, at der ikke ville foreligge et anerkendelsesværdigt formål, såfremt personer under transport til og fra demonstrationen bar beklædningsgenstande, der skjulte ansigtet.”

 

Det var således ikke tilladt at skjule ansigtet under transporten til Christiansborg Slotsplads, men det var til gengæld tilladt at skjule ansigtet under selve opholdet på Slotspladsen.

 

At holde fredagsbøn foran Folketinget var til gengæld ifølge Københavns Politi et såkaldt anerkendelsesværdigt formål.

 

Københavns Politi henviser her til bemærkningerne i lovforslaget om det såkaldte burkaforbud, og hvor det fremgår, at det er tilladt at bære ansigtstildækning ”i en konkret sammenhæng, der er nært forbunden med udøvelse af religionsfriheden.”

 

Fire kvinder slap godt fra at overtræde forbuddet

Det var dog ikke alle tildækkede kvinder, der holdt sig til Slotspladsen.

 

Af svaret fra justitsministeren fremgår det, at:

 

”Københavns Politi observerede to kvinder på Højbro Plads. Inden politipersonalet nåede at rette henvendelse til kvinderne, tog de selv den tildækkende beklædning af. Politipersonalet rettede herefter ikke henvendelse til kvinderne.”

 

I et andet tilfælde af overtrædelse af tildækningsforbuddet var der tale om to kvinder på Købmagergade, som politiet rettede henvendelse til og bad dem fjerne den tildækkende beklædning.

 

Ingen af sagerne fik konsekvenser i form af bøder, som loven påbyder.

 

”Grundet situationen beskrevet ovenfor omkring demonstrationerne på og omkring Christiansborg Slotsplads blev det konkret besluttet alene at påtale forholdet over for kvinderne,” lyder forklaringen fra Københavns Politi.

 

Martin Henriksen: Vi skal sige fra over for islamisterne

Formanden for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg, Martin Henriksen, er meget betænkelig over den holdning til landets love, som svaret fra justitsminister Søren Pape Poulsen er et udtryk for:

 

”Jeg bryder mig bestemt ikke om det, og jeg synes, at politiledelsen bruger undtagelserne i loven til at undgå konflikter, og det holder jo ikke, at man får lov til at overtræde loven, fordi politiet er bekymret for hvordan, man vil reagere,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og understreger:

 

”Lov er lov, og lov skal holdes. Jeg glæder mig over de gange, hvor politiet har brugt loven, men jeg ærgrer mig samtidig over tilfælde som dette. Vi skal netop bruge forbuddet til at sige fra overfor islamisterne.”

 

Og det var jo sådan set også det, der oprindeligt var meningen med det såkaldte burkaforbud.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…