Islamisten Chérif Chekatt udførte et blodigt terrorangreb på julemarkedet i Strasbourg – nu er myndighedernes efterforskning slut

Myndighederne i Strasbourg er nået til vejs ende med udforskning af den islamistiske terrorrist Chérif Chekatts mord  på fem mennesker den 11. december i det traditionelle julemarked i Alsaces største by.

 

Rent menneskeligt er det forståeligt, at myndighederne ikke har haft specielt travlt med at fremlægge resultaterne af undersøgelserne. Mange i bystyret sidder tilbage med røde ører.

 

De kommer ikke uden om, at Chérif Chekatt ikke blev holdt under skærpet opsyn, selv om hans papirer var udstyret med et S for sikkerhedsrisiko.

 

16. december, altså fem dage efter attentatet, oplyste terroristens far, at hans søn var tilhænger af det islamiske kalifat og havde erklæret sig parat til jihad, hellig krig, for at manifestere sine sympatier.

 

Gennem en medfange, som havde radikaliseret ham under et fængselsophold for simpel kriminaliltet og narkohandel, søgte han at få masskinpistoler. Han fik kun en antikviteret revolver fra 1892, men med den lykkedes det ham at dræbe fem mennesker og såre en halv snes andre.

 

Man må gyse med tanken om det blodbad, han havde kunnet afstedkomme, hvis han havde haft en Kalashnikov.

 

De sendrægtige myndigheder holder forståeligt nok deres gys for sig selv.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…