Behov for socialt opgør og oprør i København

Som måske bekendt, har Københavns Kommune brugt 50 millioner kroner på et kampagne- og behandlingstilbud rettet mod rygere.

 

Formålet med at bruge så mange penge, skulle ende med, at rigtig mange rygere ville lægge cigaretterne på hylden. Ja, altså en pose penge på 50 millioner af skatteborgernes penge til ryge-afvænning. Hvordan gik det så? Hvor mange færre rygere? Desværre ikke en eneste. Da resultattavlen var gjort op, viste det sig, at der var f l e r e rygere end før kampagnens start.

 

København har især i de seneste fede økonomiske år, totalt svigtet det sociale arbejde. Protester mod en mere og mere tydelig anti-social politik, er ved at hobe sig op. Og et socialt og varmt hjerte, er ikke længere en naturlig ting, hos et flertal af politikere på Københavns Rådhus. I den henseende var det socialt bankende hjerte bedre, da f.eks. Egon Weidekamp og Jens Kramer Mikkelsen sad i Overborgmesterstolen.

 

I dag er der i København mange flop-projekter. Som f.eks. rygeprojektet. Der er usædvanlig meget fokus på prestigeprojekter og en for stor overvægt på Formel-1, Tour d’ France, EM, VM, rådhuspandekager, dyre rejser, Ambassadør-fest, indirekte støtte til Ryanair m.m.

 

Jeg holder selv meget af sport. Og selvfølgelig skal vi støtte sporten. Men, kommunens sociale indsats står i skærende kontrast til Overborgmesterens mange prestige projekter. Væresteder for psykisk syge lukkes, hjemløse svigtes med for få og dårlige overnatningspladser i vinterkulden, unge hjemløse bør hjælpes langt bedre, der er urimelig begrænsning af kapacitet til unge udviklingshæmmedes fritidstilbud, der er for lidt kapacitet til genoptræning af de hjerneskadede, det vrimler med klager i årevis, generelt over behandlingen i hovedstadens handicapcenter.

 

Det er blot få af de mange eksempler der kan nævnes. Og velviljen til at hjælpe Christiania i det røde København, er fortsat langt, langt større end at give penge til et aktuelt lukningstruet værested, “Gang i Gaden” på Vesterbro.

 

Der er brug for et socialt opgør og oprør i København. Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus vil gerne stille sig i spidsen for det. Hvem vil være med?

 

Finn Rudaizky (DF) er medlem af Region Hovedstaden og Borgerrepræsentationen i København.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…