Beboerformand Mohammed Aslan raser i tv-program mod overvågning – nu beklager DR, at man ikke havde researchet ham ordentlig

Mohammad Aslan (skærmprint fra YouTube 2009)

Det tidligere socialdemokratiske medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Mohammed Aslam, blev i 2018 igen valgt til formand for beboerforeningen i den bandekriminelle bebyggelse Mjølnerparken.

 

I går tordnede han under en debatudsendelse på DR 2 imod kameraovervågning i Mjølnerparken, og understregede, at han bestemt ikke føler sig utryg i bebyggelsen, hvor skyderier efterhånden er en del af dagligdagen.

 

Som Weekendavisens debatredaktør, Søren K. Villemoes bemærkede under udsendelsen, så havde Mohammed Aslam dog ikke altid været modstander af tv-overvågning.

 

Og Villemoes ved, hvad han taler om.

 

Sammen med sin kollega på Weekendavisen, David Jacobsen Turner, skrev Villemoes i efteråret 2011 om Mohammed Aslams begejstring for overvågningskameraer og den nytte, han havde af dem.

 

Brugte overvågningskameraerne til at kontrollere kvinder

På grund af mange påsatte ildebrande i bebyggelsen Mjølnerparken i 2003 og 2004 blev der installeret i alt 230 overvågningskameraer i bebyggelsens opgange, kældre og elevatorer. (WA gengivet efter Berlingske)

 

Mohammed Aslam var også på det tidspunkt formand for beboerforeningen og fik gennemført, at han via sin egen private computer havde adgang til samtlige kameraer.

 

Det medførte, at boligforeningen begyndte at få klager over, at Mohammed Aslam brugte sin adgang til at påtale begivenheder, som intet havde med bebyggelsens drift og sikkerhed at gøre.

 

Således kom det frem, at Mohammed Aslam brugte sin adgang til overvågningskameraerne til at kontrollere kvinders korrekte påklædning med tørklæder og kontaktede deres familier, hvis de havde overtrådt de islamiske regler for korrekt påklædning.

 

Sagen endte med, at han i 2006 fik fjernet sin adgang til bebyggelsens overvågningskameraer, men det forhindrede ikke DR i at tage ham med i et debatprogram, hvor han skulle fremstå som en seriøs modstander af de overvågningskameraer, han tidligere svælgede i og brugte til islamisk kvindekontrol.

 

Men nu er hans adgang jo fjernet, og så er holdningen pludselig en helt anden.

 

Nu beklager DR. at man ikke havde gjort sit arbejde ordentligt

Afsløringerne under udsendelsen af overvågningsmodstander Mohammed Aslams tidligere misbrug af overvågningskameraer kom helt bag på udsendelsens ordstyrer, Clement Kjersgaard, og nu beklager DR på sin Facebook, at man ikke havde lavet sit hjemmearbejde ordentligt.

 

Således skriver DR lige før middag i dag således:

 

”BEKLAGELSE. Redaktionen skriver: I aftes medvirkede formand for beboerforeningen i Mjølnerparken, Muhammed Aslam, i Debatten – DR. Han er ved en række lejligheder blevet kritiseret for sit arbejde bl.a. i beboerforeningen,” skriver DR og fortsætter:

 

”Ifølge en artikel i Weekendavisen (2011) blev han i 2006 beskyldt for at have brugt foreningens videoovervågningssystem til at kritisere kvindelige beboere for ikke at bære tørklæde (Aslam sagde til avisen: “At jeg skulle have misbrugt disse optagelser som beskrevet, er usandt, og jeg finder påstandene groft injurierende”),” hedder videre i beklagelsen, som slutter:

 

”Kritikken i Weekendavisens artikel burde vi have nævnt og diskuteret med Aslam i udsendelsen – vi burde have lavet mere research og vi beklager, at det ikke skete.”

 

”Kongen af Mjølnerparken”

At man på DR 2 aldrig har hørt om ”Kongen af Mjølnerparken”, som weekendavisen betegnede Mohammed Aslam i 2011, er i sig selv underligt.

 

I 2013 trak han sig som formand for Mjølnerparkens beboforening efter en række beskydninger om misbrug, der rækker langt udover hans misbrug af overvågningskameraer til islamisk kontrol af bebyggelsens kvinder og deres påklædning.

 

I 2012 beskrev Berlingske således, hvordan beboerforeningens under Muhammed Aslams ledelse brugte øremærkede integrationspenge til fødselsdage og udflugter.

 

Blandt andet på en bustur til Bonbon-land, hvor de deltagende beboere ifølge Berlingske angiveligt var opdelt efter etnisk oprindelse.

 

Ligeledes skulle han ifølge Berlingskes kilder blandt andet have sat en stopper for en række initiativer til at få kvindelige beboere i arbejde.

 

Var god socialdemokrat

I perioden 2010 – 2013 var Mohammed Aslam som valgt af Socialdemokratiet medlem af Københavns Borgerrepræsentation samtidig med, at han nærmest enevældig kørte et regime i Mjølnerparken med misbrug af midler og sabotage af kvindernes integration i arbejdsmarkedet.

 

I forbindelse med kommunalvalget i 2013 blev han dog vraget af Socialdemokratiet. Om han stadig er medlem, er uvist.

 

Nu er Mohammad Aslam atter formand for beboerforeningen i Mjølnerparken, efter at han på ny blev valgt i januar 2018.

 

Men på DR 2 havde man altså aldrig hørt om ham udover, at man ved, at han er formand for Mjølnerparkens Beboerforening.

 

Forbløffende.

 

Læs også:

https://www.berlingske.dk/samfund/kongen-af-mjoelnerparken-er-tilbage

 

Her kan du se debatudsendelsen på DR 2 i går:

https://www.dr.dk/tv/se/debatten/debatten-9/debatten-2019-10-10

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…