Sigtelse: Asylansøgere arbejdede som tæskehold og gennembankede to pædagoger med baseballbat

Colourbox

To pædagoger slap med fysiske skader i form af store røde mærker på kroppen og hævede læber.

 

Lidt over midnat natten til onsdag var de blevet over faldet og gennembanket af et tæskehold på institutionen Svennebjerggaard mellem Ejlstrup og Korup på Fyn.

 

Der er tale om en institution for frivilligt anbragte bøn, og det er en 13-årige dreng, der er sigtet for at have tilkaldt tæskeholdet, fremgik det torsdag af et retsmøde ved Retten i Odense.

 

Årsagen til tæskeholdet skulle angiveligt have været, at den ene pædagog tirsdag havde fastholdt drengen, som havde råbt, at ”det her bliver hævnet”, skriver fyens.dk, der overværede retsmødet.

 

Smadrede dør for at komme ind på institutionen

Det var lidt over midnat natten til onsdag, da tæskeholdet rullede ind på institutionens gårdsplads.

 

En af pædagogerne så den 13-årige dreng gå ud til bilen og fulgte efter, men da han nåede frem til bilen, steg den en af mændene ud og gik til angreb på pædagogen med et baseballbat.

 

Pædagogen flygtede tilbage til huset og låste døren, men den fik de fire mænd brækket op ved at knuse en rude og stormede ind, hvor manden med battet igen angreb pædagogen.

 

Medens denne af mændene holdt pædagogen tilbage ved blandt andet at kaste stole efter ham, stormede de tre andre ind på vagtværelset og overfaldt pædagogen, der sad der.

 

Efter overfaldet tog de fire mænd den 13-årige dreng med sig, da de kørte, lyder beskrivelsen.

 

To af overfaldsmændene var asylansøgere

De chokerede pædagoger anmeldte overfaldet ved et-tiden om natten.

 

Et par minutter senere filmede en videoovervågning på OK Tanken på Middelfartvej i Blommenslyst en mand, som lignede en af overfaldsmændene, skriver fyens.dk

 

Han smed en genstand op tankstationens tag, og som viste sig at være baseballbattet.

 

Onsdag formiddag blev tre af sigtede, to 21-årige og en 22-årig man anholdt i Svendborg. Den fjerde, en 18-årig mand blev anholdt om eftermiddagen.

 

De to af mændene er ifølge anklager Jakob Thaarup asylansøgere

 

Tre af mændene erkendte overfaldet, medens den 18-årige kun kunne erkende sig delvis skyldig.

 

Alle fire blev varetægtsfængslet frem til den 16. september og ankede ikke afgørelsen.

 

Den 13-årige dreng er nu anbragt på en anden institution, skriver fyens.dk

 

Sagen rejser flere alvorlige spørgsmål: Kan asylansøgere fungere som tæskehold, man tilsyneladende nærmest bare kan bestille til opgaver? Hvordan kendte den 13-årige til de fire mænd? Og hvem er den 13-årige?

 

Læs mere her:

https://www.fyens.dk/odense/13-aarig-tilkaldte-taeskehold-To-paedagoger-blev-overfaldet-om-natten-med-baseballbat/artikel/3374514?fbclid=IwAR0H1Uh4il281N_ML4TceEF2J4aYbO2eAt_iOnoN2rECCExt9srG3GYfiqU

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…