Efter en lang og farefuld flyvetur er Annika tilbage fra Afrika – nu venter hun på Tommy

Foto fra storkene.dk

Den Korte Avis har fulgt storkeparret Tommy og Annika i flere år som her i 2017

 

I går var der godt nyt fra storkene.dk, som gør en kæmpeindsats til gavn for storke. De skriver følgende:

 

Kendt storkerede er beboet igen

Ventetiden har været alenlang og utålmodigheden har været næsten ubærlig, for de mange storkefans, der siden august måned, har haft storkeabstinenser.  Men søndag sluttede ventetiden, da hunstorken Anikka landede på den kameraovervågede storkerede i Smedager ved Tinglev. Ankomsten til hjemmet i den lille sønderjyske landsby, markerede alslutningen på en mange tusinde kilometer lang og farlig rejse fra Afrika og det er faktisk rekordtidligt hun er landet.


Annika få minutter efter ankomst fra Afrika (Foto: TV-Syd/Storkene.dk)

På Storkene.dks´ Facebookside er der allerede tikket lykønskningsbeskeder ind fra glade danskere, der har set frem til denne dag.

 

»Som altid er dette en stor dag, som vi her hos Storkene.dk, har set meget frem til. Det er klart, at når man lægger så mange ressourer og tid i arbejdet omkring et storkepar, som vi her i foreningen gør, så er man naturligvis altid spændt på, om storkene har klaret turen fra vinterkvarteret«, siger storkeeksperten fra Storkene.dk, Mogens Lange Petersen.  Og han har glædet sig ekstra meget til ankomsten i 2019.

»Vinteren er brugt til at etablere et paddevandhul lige nedenfor storkereden og derfor bliver det enormt spændende at se hvordan storkeparret modtager gaven. Jeg er godt klar over, at der ikke kommer til at vrimle med padder i år, men på sigt kommer dette paddevandhul til at udgøre et ud af flere tiltrængte spisekamre for storkene i Smedager«.

Følg med direkte på din skærm 

Nu er det så bare at vente på, at magen Tommy indfinder sig. Sidste år ankom storkene med meget få dages mellemrum. Hunstorken Annika ankom i 2018 den 9. april, mens hendes tyske mage Tommy kom halsende efter den 12. april.

Når først parret er samlet igen, går det hele meget stærkt. Den første parring sker umiddelbart efter genforeningen og i løbet af 8-10 dage vil det første befrugtede æg blive lagt. Herefter går der cirka 4 uger  med rugning, før den første unge i Smedager ser dagens lys.

 

Ligesom tidligere vil Storkene.dk og TV Syd i samarbejde transmittere live fra storkereden 24/7 igennem hele ynglesæsonen og på den måde give seerne et indblik i livets gang i en storkerede og vejen fra æg til flyvefærdig ungstork.

Følg med her

© Copyright 2019 | Storkene.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…