Alt om bacon og masser af opskrifter

Bacon passer godt til mange ting: æg, leverporstej, pasta eller f.eks. i en burger. Vi danskere elsker bacon og det kan både spises som “hovedproteinet” i en ret eller som et sprødt element.

Typisk er det bacon vi spiser røget og letsaltet.

 

Saltning af bacon

En af hovedgrundene til man salter bacon er historisk. Saltningen er konserverende, da det trækker væske ud af kødet.

Typisk kan man salte på to måder; tørsaltning eller lagersaltning. Tørsaltning er metoden hvor kødet får en saltblanding på sig og lagersaltning er metoden hvor kødet lægges i en saltvandsblanding.

Begge typer gør kødet fastere end det man køber i supermarkedet. Det er nemlig typisk stukket med nåle der sprøjter saltvand ind i kødet. Det er bl.a. det der gør at købebacon “sprutter” på panden.

 

Røgning af bacon

Bacon kan fås i to udgaver; en urøget og røget udgave. Røgen er en smagsgiver der ændrer smagen ret meget. Da det meste bacon vi køber i Danmark er røget, er det også sådan de fleste mener at det skal smage. 

Typisk røger man bacon ved koldrøgningsmetoden. Det gør at vandet i overfladen af kødet fordamper og røgpartikler sætter sig fast i stedet for.

Engelsk bacon

De fleste kender til begrebet “Engelsk Bacon”, men er i tvivl omkring hvad det dækker over. I Danmark laver vi typisk vores bacon af svineslag eller svinebrystet. Englænderne laver deres bacon af kammen (det de fleste kender som en kamsteg/flæskesteg) og de laver det uden sværret og spækket. Det gør at de får en mere fedtfri bacon der dog stadig er sprød.

 

Bacon opskrifter

Gastrofun har givet os en masse påskrifter på bacon og med bacon herunder.

 

Hjemmelavet engelsk bacon

Engelsk bacon

Se opskriften her.


Hjemmelavet røget bacon

Røget bacon

Se opskriften her.


Hjemmelavet bacon

Hjemmelavet bacon

Se opskriften her.


Usaltet bacon af sortfodsgrisens nakkefilet

Iberico nakkefilet

Se opskriften her.


Tørsaltet bacon

Tørsaltet bacon

Se opskriften her.

 

Opskrifter med bacon

Mørbradgryde med bacon

Mørbradgryde med bacon

Læs hele opskriften her.


Vikingegryde Deluxe

Vikingegryde deluxe

Læs hele opskriften her.


Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

Læs hele artiklen med masser af opskrifter her.


Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

Se hele opskriften her.


Kartoffel-porre suppe med bacon

Kartoffelporre suppe

Se hele opskriften her.


Jordskokkesuppe med bacon

Jordskokkesuppe

Se hele opskriften her.


Ærtesuppe med kammuslinger og bacon

Ærtesuppe

Se hele opskriften her.


Sprødstegt bacon

Sprødstegt bacon

Se hele opskriften her.


Egg Benedict

Egg Benedict

Se hele opskriften her.


Egg Benedict med asparges og rødløg

Egg Benedict

Se hele opskriften her.


Squashtærte

Squashtærte

Se hele opskriften her.


Molekylær æbleflæsk

Molekylær æbleflæsk

Se hele opskriften her.


Æbleflæsk med bacon

Æbleflæsk

Se hele opskriften her.


Biksemad med æg og bacon

Biksemad

Se hele opskriften her.


Burger

Burger

Se hele opskriften her.


Gourmet Burger

Gourmet burger

Se hele opskriften her.


Hjemmelavet gastro burger

Hjemmelavet burger

Se hele opskriften her.


Bacon “sne”

Baconsne

Se hele opskriften her.

 

Mere omkring bacon

For at komme godt i gang med bacon, så er det en god ide at kunne modne/tørre dit kød efter saltningen selv.

Det kan man gøre ved hjælp af dry-aging poser, smoke n’ dry poser eller et modningsskab.

 

Dry aging poser

Dryaging poser

Læs mere her.


Smoke n’ dry poser

Smoke n dry poser

Læs mere her.


Modningsskab

Modningsskab

Læs mere her.


Bogen: “Bacon – Øjeblikke Af Lykke”

Bacon bogen

Læs mere her eller køb bogen her.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…