Afkræftet hund efterladt i varm bil – til sidst blev det dramatisk

Colourbox
En bekymret borger ringede torsdag kl. 16.15 til politiet, da hun opdagede en afkræftet hund, der sad i en varm bil på Ordrupvej i Aarhus C.
En patrulje blev sendt til stedet, og de kunne konstatere, at hunden så tydeligt mærket ud, og slet ikke reagerede, når de bankede på ruden.

Ejeren blev flere gange forsøgt kontaktet, men da betjentene ikke kunne få fat på ham, valgte de til sidste at slå en rude i stykker og redde hunden ud.

Den blev taget med på politistationen, hvor den 47-årige mand, der ejer hunden, senere kom og hentede den. Her blev han sigtet efter dyreværnsloven og kan nu se frem til en bøde for ikke at give sin hund ordentlige forhold i bilen.

Til hundeejerne: Sørg for at rulle vinduerne ned i din bil, så hunden kan få luft. Parker dér, hvor der bliver ved med at være skygge, og stil vand frem til hunden. Læg evt. et telefonnummer i ruden, så man kan ringe til dig.

 

Til jer, der ser en hund i nød i en bil: Forsøg gerne selv at finde ejeren. Står bilen foran et supermarked eller lignende, så få ejeren efterlyst via samtaleanlæg. Hvis du ikke kan få fat i ejeren, så ring til politiet via tlf. 114. Vurderer du, at hunden er i livsfare, kan du i yderste fald slå ruden ind. Men rådfør dig med politiet først – du kan risikere en sigtelse for hærværk, hvis det ikke kan bevises, at hunden var i livsfare.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…