5 ting, du aldrig skal købe mere

Der skal råvarer til, før man kan lave mad. Nogle råvarer kan bruges til næsten alle retter, andre er noget mere specialiseret. Nogle råvarer bliver du nødt til at købe, men andre kan du sagtens lave selv. Her har vi fået Per Asmussens (redaktør hos Gastrofun.dk) bud på de varer, du aldrig behøver at købe igen, da du sagtens kan lave dem selv.

 

Supper

Hønsekødsuppe er en af de mest anvendte supper i danske køkkener, med de klassiske kød- og melboller, den er nem at finde på frost i det lokale supermarked. Vil man ud i en større smagsoplevelse, bør man koge kylling og grøntsager selv. Det får smagen fra ingredienserne til at blive kogt ind i suppen. Endnu bedre er man vil have rester af hønsekød til overs, det kan anvendes til andre delikate retter, som tærter eller tarteletter.

Læs f. eks. en opskrift på hønsekødssuppe her. Læs meget mere om supper her

 

Hjemmelavet bacon

Bacon er overraskende nemt at lave selv. Det er dog mere tidskrævende, og kræver lidt forberedelse. Resultatet bliver en bacon du ikke kan få i supermarkedet, som er spækket med smag, baconen vil være mere fast, og det er derfor forberedelsestiden værd. Hjemmelavet bacon er også mere venlig mod køkkenet, eftersom det laves ved at trække væsken ud af kødet, når der kommer salt på. Det betyder at stegningen vil være mere kontrolleret, og baconfedtet flyver ikke overalt.

Læs bl.a. en opskrift på tørsaltet bacon her. Læs meget mere omkring bacon her

 

 

 

Essens til bearnaise

Det er ikke nogen nyhed, at hjemmelavet sovs og især bearnaisesovs smager meget bedre end en pulversovs fra supermarkedet. Dog har mange alligevel til vane at købe bearnaiseessensen, på trods af den er nem at lave på egen hånd. Det eneste der skal bruges, er frisk estragon, skalotteløg, hvidvinseddike, hvidvin (eller vand) og lidt salt. Det smarte er at den færdige blanding kan fryses ned, i bakker eller isterningeposer. På den måde har du altid en bearnaiseterning ved hånden, når der skal laves en god sovs.

Læs f.eks. en opskrift på bearnaise-essens her og hvis du vil vide mere omkring Sauce Bearnaise generelt, så læs med her.

 

 

Agurksalat eller syltede rødbeder

 

Hvis man er glad for syltevare og vil man have en bedre smag, end den man køber i supermarkedet. Så skal man lave sin syltede varer selv. Det kræver få ingredienser, og resultatet vil tilføre meget mere smag. Til at sylte skal man lave en lage, den lage består af eddike, sukker, og vand. Desuden kan man tilføje krydderier efter eget ønske, og tilsmage til den er lige i skabet.

Læs f.eks. en opskrift på syltede agurker her samt en opskrift på syltede rødbeder her

Læs meget mere om syltning her.

 

 

Syltetøj eller marmelade

Vi bliver i sylte boldgaden, selv en klassiker som syltetøj er nemt at lave på egen hånd. Vi ligger inde med en delikat opskrift på blommesyltetøj, har du selv andre bær ude i haven eller andre frugter, kan disse også anvendes til en marmelade efter eget ønske.

Se f.eks. disse opskrifter: 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…