5 populære studie og fritidsjob

Danske unge er flittige studie- og fritidsjobbere. Og det er gode tegn. Flere undersøgelser viser, at det at have haft et studiejob, øger chancen for at få et job, når man er færdiguddannet på en videregående uddannelse. Det gælder alle typer af studiejob, men særligt studierelevante job.

 

Et fritidsjob efter skole bidrager også til mere end ekstra lommepenge. Det kan give unge et godt greb om livet hvad angår arbejdskultur, disciplin og samarbejde.

 

Selvom alle studie- og fritidsjob er gode på erfaringskontoen, er bestemte jobtyper dog mere populære end andre. Nedenfor kan du se, hvilke typer af fritids- og studiejob, der er mest populære.

Populære studie- og fritidsjob

1) Supermarkeder

2) Restauranter

3) Post og kurertjeneste

4) Butikker med tekstiler, husholdningsudstyr mv.

5) Sport

 

Især for unge under 18 år, er det job i supermarkeder, der hitter. Det er en branche, der generelt gør meget brug af ungarbejdere. Det gode ved at arbejde i supermarked er, at arbejdstiderne passer godt i forhold til skolegang – da de fleste supermarkeder har lange åbningstider og weekendåbent, er det nemt at få vagter, der passer sammen med skole- eller studieskemaet.

 

På andenpladsen ligger job i restauranter. For helt unge vil det ofte være job som opvasker, mens det for de lidt ældre også kan være tjenerjobs.

 

På tredjepladsen ligger job, der har med post og kurertjeneste at gøre. Det kan fx være job som avisbud eller udbringer for forskellige firmaer – tænk bare på alle de Wolt-bude, der cykler rundt i gadebilledet for tiden med fastfoodfyldte tasker på ryggen. Næstefter på listen finder vi job i butikker, der handler med tekstiler, husholdningsudstyr mv. Det kan fx være job i tøjbutikker, isenkræmmere eller stormagasiner. Nederst på listen ligger job inden for sport, som fx kan være job som træner eller hjælpetræner i den lokale sportsklub.

 

For studerende på videregående uddannelser er det generelt de samme job, der er populære, men med den forskel, at man typisk har mere ansvar i de enkelte stillinger. Derudover vil mange studerende gerne have fingre i et studierelevant job. Det er den type job, hvor der ofte står “studentermedhjælper” i stillingsopslaget, hvor det er et krav, at man læser en relevant uddannelse.

Sådan finder du et godt studie- eller fritidsjob

Det kan virke uoverskueligt at skulle i gang med at søge job. Søger du bare efter jobs på Google, kan det nemt blive en tidskrævende proces, og du risikerer at misse de fede jobs. Mange virksomheder benytter sig nemlig af forskellige portaler, når de slår stillingsopslag op. Det samme kan du gøre, når du skal i gang med at finde et fritidsjob eller studiejob.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…