5 gode tips til sommerferien

Skal du på sommerferie i år, har vi her samlet en række tips til dig og din familie, så din ferie kan blive så god som overhovedet muligt.

 

Der er mange ting, der er gode at have styr på, når du skal ud at rejse. Så hvis du endnu ikke har styr på denne håndfuld tips, er det måske på tide at få det ordnet, så du kan tage på ferie med ro i maven.

Tjek dine pas

Først og fremmest er det en rigtig god idé at tjekke, at dit og familiens pas ikke udløber foreløbigt. Er der under et halvt år til, at det udløber, er det vigtigt, at du får det fornyet, inden du tager afsted.

 

Det er ikke svært at få fornyet pas. Det koster et par hundrede kroner, men så holder det til gengæld også i ti år. Der er mange, der glemmer at kigge på udløbsdatoen i passet, inden de tager ud at rejse. Der er ingen grund til at være en af dem, når du kan undgå det.

Husk at veksle penge i god tid

Dernæst er det en rigtig god idé at veksle penge i god tid. Alt afhængig af dit kreditkort og din bank kan det ende med at koste dig meget i gebyr, hvis du venter med at hæve penge, til du er kommet frem til den feriedestination.

 

Tjek valutakurserne her, hvis du ikke er helt sikker på, hvordan den lokale valuta ser ud for det land, du skal til. Du kan selvfølgelig altid hæve mere, når du er kommet frem, men det er altid en god ide at have nogle kontanter på sig, når du skal på ferie, hvis du pludselig kommer til et sted, hvor du ikke har mulighed for bare at betale med kort.

Få pengene tilbage ved flyforsinkelse

Skal du ud at flyve, kan det være godt at vide, at du har mulighed for at få erstatning ved flyforsinkelser. Der er efterhånden en række forskellige firmaer, der kan hjælpe dig med at få penge tilbage, hvis din flyafgang er blevet forsinket i et par timer.

 

Det er som regel gratis at gøre brug af denne service, og firmaet der fører sagen for dig, tager kun en procentdel af erstatningen som betaling. Så du skal ikke engang selv have penge op af lommen for servicen, uanset hvordan det går for din sag.

Din kuffert må ikke veje for meget

Skal du have en eller flere kufferter med ud at rejse, er det også vigtigt, at dine kufferter ikke vejer for meget, når du checker ind i lufthavnen. For hvis dine kufferter vejer mere end tilladte, kan det hurtigt komme til at koste dig dyrt.

 

De fleste flyselskaber tillægger nemlig gebyrer, hvis din kuffert vejer for meget. Og er det alle dine kufferter, der vejer mere end det tilladte, kan det hurtigt komme til at koste dig mange penge. Så sørg altid for at tjekke op på, hvor meget din kuffert må veje, inden du tager hjemmefra, og invester eventuelt i en bagagevægt, så du har mulighed for at veje din kuffert, inden du drager mod lufthavnen.

Planlæg ture hjemmefra

Vil du gerne ud at se noget, når du ankommer til dit hotel, kan det være en god idé at planlægge turene hjemmefra.

 

På den måde ved du præcis, hvad du skal ud at se, og du kan endda planlægge hvilke dage, du gerne vil afsted. Det kan også være billigere at købe billetter online i stedet for at gøre det, når du er kommet frem.

 

Følger du disse råd, kan du være sikker på at få en god sommerferie.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…