Fem afrikanere udnyttede Danmark groft – nu skal vi betale en formue for deres fængselsophold

Modelfoto Steen Raaschou

En 34-årig nigeriansk kvinde blev torsdag idømt ni års fængsel og er udvist for bestandigt for besiddelse af 15 kilo kokain og heroin af Østre Landsret.

 

Torsdag faldt der dom i Østre Landsret vedrørende en nigeriansk kvinde, der tidligere i år i Københavns Byret blev idømt ni års fængsel og udvisning for bestandigt for at have været i besiddelse af 15 kilo hård narkotika i form af kokain og heroin, der formentlig skulle have været videre til Sverige og Danmark.

 

Fire nigerianske mænd også udvist i samme sag

Den dom har Landsretten torsdag stadfæstet, og kvinden er idømt ni års fængsel og er udvist for bestandigt.

 

”Med dommen i dag bliver der sendt et klart signal om, at alene besiddelsen af en stor mængde hård narko har en særdeles mærkbar konsekvens,« siger anklager Michala Christgau i en pressemeddelse

 

Sagen er efterforsket af efterforskningsfælleskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) og kommer i kølvandet på en dom, som blev afsagt i oktober i Københavns Byret i samme sag.

 

Her modtog fire nigerianske mænd fængselsdomme på henholdsvis otte år, 11 år, 11 år og 12 år og udvisning for bestandigt for at have indsmuglet og videredistribueret indsmuglet kokain og heroin fra Holland via Tyskland til Danmark.

 

Fem mennesker i danske fængsler i 9, 8, 11, 11 og 12 år. Det vil koste danske skatteydere en formue.

 

I samarbejde med politiet i Holland, Østrig og Sverige

De er dømt for at have indsmuglet samlet over 20 kilo kokain til Danmark. Der er samlet set konfiskeret syv kilo heroin og 14 kilo kokain i sagen. De fire nigerianere valgte alle at modtage dommen fra Byretten.

 

I sagen har SEØ arbejdet tæt sammen med politi i Holland, Østrig og Sverige.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…