I Tyskland har hver fjerde indbygger nu indvandrerbaggrund – der er en bestemt grund til, at det er anderledes i Danmark

Arkivfoto: Privat

I Tyskland udgør den ikke-vestlige del af befolkningen nu 25 procent.

 

Det svarer til, at hver fjerde i Tyskland nu har ikke-vestlig baggrund.

 

Og i Sverige står det endnu værre til.

 

Her udgør den ikke-vestlige del af befolkningen lidt over en tredjedel.

 

Danmark ligger noget lunere i svinget end sine nabolande takket være de asylstramninger, som Dansk Folkeparti har fået presset igennem hos borgerlige regeringer.

 

I Danmark udgjorde den ikke-vestlige del af befolkningen i 2018 8,7 procent af den samlede befolkning,

 

I Tyskland har over tyve millioner nu indvandrerbaggrund

Ud af den samlede befolkning i Tyskland på 83 millioner indbyggere i 2018 udgjorde migranterne 20,8 millioner, fremgår det af de seneste tal fra Statistisches Bundesamt, der svarer til Danmarks Statistik.

 

I Sverige var det samlede befolkningstal i 2018 på 10,2 millioner indbyggere, og af dem havde de 3,1 millioner ikke-vestlig baggrund, fremgår det af tal fra det svenske Statistiska Centralbyrån.

 

For den samme periode rapporterer Danmarks Statistik, at den samlede befolkning i Danmark i 2018 var på 5,8 millioner indbyggere, og af dem havde en anelse over en halv million ikke-vestlig baggrund.

 

Sidste år modtog Tyskland små to millioner asylansøgere

Takket være en forbundskanslers noget uheldige bemærkning om, at ”Das schaffen wir” er Tyskland blevet en asylmagnet.

 

Således modtog Tyskland sidste år 1,8 millioner asylansøgere, medens man ligeledes ifølge Statistisches Bumdesamt uddelte tyske statsborgerskaber til ikke færre end 112.300 personer.

 

Landet på den anden side af Øresund modtog sidste år 21.500 asylansøgere og uddelte med rund hånd 61.000 svenske statsborgerskaber.

 

Herhjemme er forholdene noget mere beskedne. Sidste år blev det til 3.500 asylansøgere og uddeling af i alt 2.836 danske statsborgerskaber.

 

I øvrigt det laveste antal nogensinde uddelt på et år.

 

Men nu går især tyskerne hårde tider i møde

I forhold til befolkningens størrelse er det hævet over enhver tvivl, at det er tyskerne, der trækker det store og tunge læs, når det gælder antallet af asylansøgere.

 

Under et møde på Malta i mandags den 23. september mellem indenrigsministrene fra Tyskland, Frankrig, Italien og Malta besluttede de fire lande at gå foran med en fordeling af de bådflygtninge, menneskesmuglerne sender over Middelhavet.

 

Det velinformerede medie Politico rapporterer fra embedsmænd, der havde deltaget i mødet, at Tyskland under mødet forpligtede sig til at tage imod 25 procent af samtlige bådflygtninge.

 

Forinden mødet gik der søndag den 22. september rygter om, at Frankrig ligeledes på forhånd havde givet et tilsagn om at modtage 25 procent.

 

Opfordrer andre EU-lande til at tilslutte sig

Der blev dog i mandags ikke indgået nogen endelig og skriftlig aftale mellem de fire lande, men blot en midlertidig, der vil blive præsentereret for EU-landenes indenrigsministre, når de mødes i starten af oktober.

 

Her vil man forsøge at overtale de øvrige EU-lande til at indgå en ”frivillig forpligtende aftale”, efter at EU-Kommissionens forsøg i 2015 endte i total fiasko.

 

Ifølge et udkastet til den aftale, ministrene til oktober skal drøfte, og som Politico er kommet i besiddelse af, skal der indgås en ordning, der beskrives som ”midlertidig og frivillig”, ligesom udkastet skitserer ”frivillige forpligtelser fra medlemslandene.”

 

I udkastet nævnes ordet flygtning ikke. Den almindelige opfattelse er af samme grund, at ordningen ikke blot gælder for personligt forfulgte, men også for såkaldt økonomiske flygtninge.

 

Det skulle være af hensyn til Italien, som hævder, at mange af de mennesker, der er reddet i Middelhavet, ikke har noget med flygtninge i FN-forstand at gøre.

 

Af samme grund hænger Italien på dem, da de øvrige EU-lande ikke vil tage imod økonomiske flygtninge, men udelukkende folk, der er omfattet af FN’s Flygtningekonvention, som kun omhandler personligt forfulgte.

 

Menneskesmuglerne vil gå kronede dage i møde

Mødet på Malta kom i stand, efter at den tidligere italienske indenrigsminister, Matteo Salvini, lukkede de italienske havne for NGO-skibe, der reddede migranter i det centrale Middelhav.

 

En del af aftalen går således ud på, at der skal etableres en rotationsordning mellem havnene på den europæiske Middelhavskyst, der på denne måde skal forpligte sig til at tage imod migrantskibe og fordele flygtningene.

 

Her er et klart signal til menneskesmuglerne om, at de nu kan forsikre deres kunder om, at der vil blive taget godt imod dem, når de lander i EU’s middelhavslande.

 

Som Jyllands-Posten skrev, så vil det ”føre til flere druknede migranter i Middelhavet, og det er den helt forkerte vej at gå”

 

Yderligere vil tilsagnet fra blandt andre Tyskland om at modtage 25 procent af samtlige sætte yderligere skub i indvandringen til Europa via Middelhavet.

 

Ingen tvivl om, at menneskesmuglerne på grund af den skiftede aftale på Malta vil gå kronede dage i møde.

 

I øjeblikket er status ifølge FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR, at siden januar og til og med 23. september er der landet i alt 53.503 bådflygtninge Grækenland, Italien og Spanien, medens anslået 967 frygtes omkommet.

 

Danmarks holdning er uvis

Som eneste land har Holland allerede nu sagt klart fra, og det samme forventes de tidligere østeuropæiske lande at gøre.

 

Den Korte Avis har tidligere forsøgt at få klarlagt den danske holdning, men i en mail til redaktionen oplyser Udlændige- og Integrationsministeriet, at man endnu ikke kan udtale sig om sagen.

 

Der kan på den anden side ikke herske megen tvivl om, at den socialdemokratiske mindretalsregering her vil blive presset hård at sit parlamentariske grundlag bestående af Folketingets flygtningevenlige partier.

 

Læs også:

https://www.destatis.de/DE/Themen/Gesellschaft-Umwelt/Bevoelkerung/_inhalt.html

 

https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asyl.html

 

https://uim.dk/filer/indrejse-og-ophold/tal-pa-udlaendingeomradet/2019/tal-paa-udlaendingeomraadet-31-august-2019.pdf

 

https://www.statistikbanken.dk/10025 (Tabelkode: DKSTAT)

 

https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean

 

https://www.politico.eu/article/4-eu-countries-agree-on-migration-relocation-system-malta/

 

https://denkorteavis.dk/2019/hver-fjerde-indbygger-har-udenlandsk-baggrund-tysklands-befolkning-under-hastig-forandring/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…