Trump besøger ny kejser i Japan

Tirsdag den 30. april 2019 abdicerede kejser Akihito og overdrager efter 30 år tronen til sin ældste søn, Nahurito.

 

Tronskiftet blev markeret med en række ceremonier, men for den enkelte japaner betyder kejserskiftet 10 fridage.

 

Med abdikationen har kejser Akihito brudt med traditionerne, men han har også forsøgt at modernisere kejserdømmet ved at gøre det mindre fjernt fra den almindelige japaner. Det er stadig fjernt, men det er mindre fjernt end for 30 år siden, da han trådte til.

 

Japanernes hengivenhed for kejserparret er betydelig. Især vil han og kejserinde Michiko blive husket for deres mange rejser ud i landet. I forbindelse med de talrige naturkatastrofer, som Japan har oplevet, har kejserparret gjort det til en tradition at rejse ud og møde nogle af de mennesker, der lever i de ødelagte områder.

 

Kejser Akihito meddelte for flere år siden til den japanske regering at han ønskede at abdicere, men formaliteterne omkring hans fratrædelse har taget tid og krævet en særlov.

 

Tronskifteceremonien begyndte tirsdag aften lokal tid, når Akihito ankommer til kejserpaladsets statsrum. Her blev han mødt af 300 særligt indbudte gæster, herunder landets premierminister og højtstående politikere. Ceremonien varede blot omkring ti minutter og markerede, at Heisei-æraen, der begyndte med Akihitos overtagelse af kejsertronen i 1990, er kommet til en ende.

 

Naruhito japansk kejser fra 1. maj 2019

Onsdag den 1. maj om morgenen træder kronprins Naruhito ind i samme rum, som faderen forlod. Her vil han få overrakt tre hellige skatte, bestående af et sværd, en ædelsten og et spejl.

 

Herefter vil han officielt være Japans 126. kejser.

 

Japans premierminister, Shinzo Abe og hans hustru, Akie Abe, har netop i sidste weekend besøgt præsident Trump og Melania Trump i det Hvide Hus i Washington.

 

Alliancen mellem USA og Japan har siden 2. Verdenskrig været af afgørende betydning for udviklingen i Asien og resten af verden. Der mindes om, at de 2 lande tegner sig for mere end 30 pct. af verdens samlede BNP.

 

Det Hvide Hus har oplyst, at præsident Donald Trump og Melania i maj rejse til Japan som de første officielle udenlandske gæster efter kejser Naruhitos kroning.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…