Video: Der var stormende gensynsglæde, da Tommy landede hos Annika – og straks gik parringen i gang

Efter et par minutter gik den første parring i gang (foto: storkene.dk)

Atter storkepar i Sønderjylland

Ventetiden var ikke lang for hunstorken Annika, der søndag ankom til Smedager. Hun har nogle gange måttet vente flere uger på at magen Tommy skulle indfinde sig. Men i 2019 havde parret nogenlunde afstemt ankomsten til hjemmet i Smedager. Allerede den 1. april landede Tommy på reden og gjorde Annika selskab. det skriver storkene.dk

 

– Storkeparret har ikke set hinanden siden august og var naturligvis henrykte over genforeningen, der blev fejret blot få minutter efter hanstorkens ankomst med den første parring.

 

Se video: Tommy lander og stormende gensynsglæde

 

Og det er vel og mærke kun en af ud mange parringer i de kommende par uger. Der forventes dog allerede æg i storkereden inden ugen omme, hvor det første af op imod 5 æg lægges – siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk, der har ventet med spænding på genforeningen af parret. Han er ikke i tvivl om, at vejret spiller en rolle i den tidligere ankomst.

 

– Ingen tvivl om, at vejret har været optimalt for storkene der kommer fra Afrika. Og det er naturligvis medvirkenede årsag til, at de er så hurtigt fremme ved ynglepladsen.

Knap var hanstorken landet, før den første parring gik igang.

 

Storkeparret i Sønderjylland, er sammen med storkeparret ved Roskilde på Sjælland, indtil videre de to eneste i af slagsen i Danmark. Men med det gode trækvejr der tilsyneladende har været på turen fra Afrika, er der endelig håb for, at flere storke finder vej til Danmark.

 

Følg storkeparret live her på TVsyd

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…