Danskerne får flot top-placering på listen over verdens lykkeligste folk

Colourbox

Skal man tro al den jammer, som de to landsdækkende TV-kanaler fylder befolkningen med, er danskerne godt på vej mod noget nær et kollektivt sammenbrud.

 

De bliver enten så stressede eller også så fysisk nedbrudte af at arbejde, at de ser frem til at få en eller anden tidlig form for pension næsten endnu inden, de overhovedet er kommet ind på arbejdsmarkedet.

 

Sundhedssektoren er den rene elendighed, hvor folk nærmest står i kø for at fortælle om dårlige oplevelser og børnepasningsordningerne er nu så ringe, at en kvindelig folketingspolitiker sågar har set sig nødsaget til at tage sit barn sig med ind i Folketingssalen.

 

Ikke desto mindre bliver danskerne i FN’s netop udkomne ”World Happiness Report 2019” udråbt som det folk, der nu ligger på en andenplads som verdens lykkeligste.

 

Der er her tale om en fremgang i forhold til 2018, hvor danskerne lå på tredjepladsen.

 

Finland er rykket op på førstepladsen

Ifølge rapporten for 2019 er Finland nu rykket op på førstepladsen som verdens lykkeligste folk, med de får jo også vodka sig med ind saunaen, og er nu efterfulgt af Danmark på andenpladsen.

 

Norge kommer ind som nummer tre, medens svenskerne er nede på en syvendeplads.

 

Set i EU-perspektiv er befolkningerne Finland, Danmark, Sverige, Holland og Østrig de eneste, der ligger i top ti blandt verdens mest lykkelige folk.

 

Opgørelserne er baseret på en række parametre som blandt andet BNP per indbygger, altså velstand, socialt sikkerhedsnet, den generelle sundhedstilstand, graden af korruption med videre.

 

Baseret på disse parametre er danskerne  i hvert set udefra med verdens øjne det næstmest privilegerede folk i verden.

 

Her er de ti lykkeligste – og de ti i bunden

Som nævnt er Finland nummer ét efterfulgt af Danmark på andenpladsen og Norge på tredjepladsen. Hele listen ser sådan her ud:

 

Finland (1), Danmark (2), Norge (3), Island (4), Holland (5), Schweiz (6), Sverige (7), New Zealand (8), Canada (9) og Østrig (10).

 

USA er havnet helt nede på en 19. plads.

 

Blandt de store EU-lande ligger Storbritannien som nummer 15, Tyskland som nummer 17, Frankrig som nummer 24 og Italien som nummer 36, medens Grækenland ligger helt nede på en plads som nummer 82.

 

Blandt de 156 lande, der er målt, ligger disse ti lande i bunden med Sydafrika nederst:

 

Det drejer sig om: Madagaskar, Lesotho, Burundi, Zimbabwe, Botswana, Malawi, Rwanda, Tanzania, Den Centralafrikanske Republik og som nævnt Sydafrika.

 

Tilbage i 1970’erne var Tanzania et prioritetsland hvad angår dansk U-landsbistand med blandt andre landets daværende præsident Julius Nyerere på statsbesøg i Danmark i 1972.

 

Men det har åbenbart ikke nyttet synderligt i retning af at gavne landets fremtid.

 

Du kan læse hele FN-rapporten her:

https://s3.amazonaws.com/happiness-report/2019/WHR19.pdf

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…