24 timer i Århus: Det skal du sørge for at nå

Århus er Danmarks andenstørste by og rummer et væld af forskellige muligheder for mad og gode oplevelser. Byens kerne er de mange studerende, der trækker gennemsnitsalderen langt ned. Det giver byen en fantastisk stemning, der helt sikkert vil få dig i det helt rigtige humør. Skal du en kort tur til Århus, så har vi samlet nogle af de ting, du bør nå på turen, lige her.

 

Det kan være svært at nå det hele. Men heldigvis kan du nemt gribe din frokost eller aftensmad på vejen. Du finder nemlig en god burger restaurant i Århus, hvor du kan fange en hurtig og lækker burger. Så er du klar til at nå alt det andet i stedet for.

Kunsten må du ikke gå udenom

Århus har flere forskellige museer, som altid er et besøg værd. ARoS er byens kunstmuseum, og med den store regnbue på toppen kan du ikke undgå at blive draget dertil. Men indeni rummer det nogle helt fantastiske kunstværker og udstillinger, som du ikke må gå glip af. Foruden de faste udstillinger vil der altid være en række særudstillinger i en periode.

 

Her kan du også spise din frokost eller aftensmad i caféen eller restauranten. Gå en tur i regnbuen, og se Århus gennem det farvede glas. Du kan også besøge Moesgaard, der ligger uden for byen. Den imponerende arkitektur og de smukke omgivelser vil også imponere dig.

Latinerkvarterets charme

Hvis du har brug for en stille og rolig eftermiddag, kan du med fordel tage en tur i byens latinerkvarter. Her finder du brostensbelagte gader med gamle huse i forskellige farver. Og det er også her, at byen gemmer på de mange små designerbutikker og smykkehandlere. Graven er en central gade, hvor der altid er liv. Her finder du også gode steder til en kop kaffe, som du kan nyde, imens du ser gadens pulserende liv.

Godsbanens urbane miljøer

Godsbanen i Århus er et sandt kulturhus, hvor der sker mange forskellige ting. Den gamle godsbane bliver i dag brugt til kreative værksteder, hvor der er mange forskellige workshops. Der er også en stor hal, hvor der i weekenderne ofte er loppemarkeder af forskellig art.

 

Men Godsbanen har også nogle helt særlige beboere. Der er bygget små huse af containere og andre materialer, hvor unge som gamle bor sammen og har skabt et lille samfund. Du kan også besøge Plantecafeen, der serverer en god kop kaffe, og hvor du samtidig kan finde den nye plante til hjemmet.

Den uendelige bro

Ved Marselisborg finder du dyrehaven, som du også bør kigge forbi. Her kan du fodre de mange dådyr, der går frit rundt. Men tæt ved dyrehaven finder du også Den Uendelige Bro. Broen var tiltænkt som noget, der kun skulle blive for en periode, men dens popularitet har gjort, at den har fået lov til at blive. Broen er en stor cirkel ude på vandet. En smuk og stille oplevelse, hvor du kan nyde vandet og kigge ind til lystbådehavnen, der ligger ved siden af.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…