23 procent af borgerne i Ishøj er ikke danske statsborgere – socialdemokratisk borgmester vil alligevel give dem stemmeret til Folketinget

Nørrebro København (Arkivfoto: Privat)

Næsten hver fjerde voksne borger i Ishøj Kommune er forment adgang til det snarligt kommende folketingsvalg.  Det er nemlig kun danske statsborgere der har lov at stemme, og det gør altså, at 23,1 procent af borgerne i Ishøj ikke får tilsendt noget valgkort. Det skriver TV2 Lorry.

 

Det vil Ole Bjørstorp, der er Ishøjs socialdemokratiske borgmester i Ishøj, lave om på.

 

Nogle vil måske tro, at han vil begrænse tilstrømningen eller fremme, at udlændinge rejse tilbage til deres hjemland. Mette Frederiksen har jo sagt, at Socialdemokratiet går ind for en stram udlændingepolitik.

 

Men nej! Ole Bjørnstorp vil ikke stramme. Han vil lempe udlændingepolitikken – på en meget vidtrækkende og pricipiel måde.

 

Den socialdemokratiske borgmester vil ændtre grundloven, så de mange udlændinge får stemmeret til Folketinget selv om de ikke har dansk statsborgerskab.

 

Det siger han til TV 2 Lorry og til Jyllands-Posten.

 

Socialdemokraten mener, der bør være ligestilling.

 

Han kalder de nuværende regler et demokratisk problem og mener ikke, at borgere uden dansk statsborgerskab får lov til at blive integreret, når de ikke kan stemme ved folketingsvalg.’

En kurder, der ikke er dansk statsborger på trods af, at han har boet 40 år i Danmark, siger til avisen:

 

Når man ikke kan stemme i et demokratisk samfund, så føler man sig lidt udenfor,« siger Mustafa Yilmaz, der har boet i Danmark i over 40 år til Lorry, da de møder ham i den kurdiske klub i Ishøj.”

 

Nu venter vi på hvad andre Socialdemokrater siger.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…