Ungarns premierminister Viktor Orbán advarer: Vesten er i opløsning og truet af islamisering

Masseindvandringen fra ikke-vestlige muslimske lande truer med at ødelægge Europa, som vi kender det.

 

Denne dystre advarsel kom fra Ungarns premierminister Viktor Orbán, da han for nylig holdt sin årlige tale til nationen.

 

Viktor Orbán talte også om den kløft, der er ved at opstå mellem vesteuropæiske og østeuropæiske lande i EU, især når der drejer sig om indvandringspolitikken.

 

Det er ikke nye toner fra Viktor Orbán. Men ordvalget var usædvanlig hårdt. Det skriver blandt andre den britiske avis The Guardian. Avisen mener det skyldes, at der skal være parlamentvalg i Ungarn til april.

 

Viktor Orbán står dog under alle omstændigheder stærkt frem mod det kommende valg. Hans borgerlige parti, Fidesz, har i meningsmålingerne opbakning fra 40 procent af de vælgere, der har besluttet sig. Og oppositionen er splittet, skriver The Guardian.

 

Talen kan læses i sin helhed her. Den er oversat fra engelsk til dansk af Jens Kristian Bech Pedersen.

Østeuropæiske lande i fælles front

Desuden står Ungarn ikke alene med disse holdninger.

 

Således er Ungarn sammen med Polen, Tjekkiet og Slovakiet i en slags klub inden for EU – de såkaldte Visengrad-lande. De fire lande holder regelmæssigt møder, hvor de tilkendegiver en fælles modstand mod EU’s åbne grænser og EU’s forsøg på at pålægge de enkelte lande en flygtningekvote. Senest i januar 2018 omtalt i Den Korte Avis

 

De fire landes ledere rummer både borgerlige (Orbán) og socialdemokrater (Robert Fico fra Slovakiet), og de er stærke tilhængere af EU. Men de er fælles om en modstand mod den masseindvandring, som Europa har oplevet – især i 2015, da den tyske kansler Angela Merkel gav grønt lys for en enorm tilstrømning med ordene: ‘det klarer vi’.

 

Den holdning og dens konsekvenser har Viktor Orbán flere gange kritiseret. Også da han besøgte Angela Merkel i januar 2018, omtalt i Den Korte Avis.

 

Og nu har han altså igen i stærke vendinger advaret mod en muslimsk indvandring og en islamisering, der vil undergrave europæisk kultur.

 

Talen er så vidt vides ikke oversat. Den er derfor her gengivet fra blandt andre The Guardian og andre.

 

Orbáns tale

Viktor Orbán sagde i talen, at den fare, som i dag truer Ungarn, kommer fra Bruxells, Berlin og Paris.

 

I EU vil man have ungarene til at acceptere den politik, der har gjort de vesteuropæiske lande til indvandringslande. Der er en politik, der har åbnet for en opløsning af kristendommen og en udbredelse af islam, der vil betyde en islamisering af Europa, sagde Orbán.

 

Den udlændingepolitik tager Ungarn voldsomt afstand fra, og det samme gælder altså andre østeuropæiske lande.

 

Derfor går Vesteuropa og Østeuropa nu i hver sin retning, og EU er truet af splittelse, sagde Viktor Orbán.

 

Ungarn er Europas sidste bastion mod islamiseringen, sagde han.

 

I 2015 nåede strømmen af asylansøgere fra Mellemøsten til Ungarn. De fleste ville videre nordpå, men det skabte kaos, kriminalitet og usikre forhold.

 

Derfor besluttede Ungarn med Viktor Orbán i spidsen at gennemføre en meget restriktiv asylpolitik og en skrap grænsekontrol. Som forudsætning for at gennemføre det blev der bygget et højt solidt hegn langs hele Ungarns grænse.

 

I dag er Ungarn et meget fredeligt land med en solid økonomi.

 

Men i sin tale sagde Orbán, at han frygter fremtiden også for Ungarn, hvis masseindvandringen fortsætter.

 

Befolkningerne i Mellemøsten og ikke mindst i Afrika vokser meget stærkt.

 

Hvis millioner af unge mennesker får mulighed for at bevæge sig nordpå, vil det skabe et enormt pres på Europa. Hvis det får lov til at ske, vil der i Europas store byer blive muslimsk flertal, sagde Orbán og fortsatte ifølge referater:

 

Nationer vil ophører med at eksisterer, og Vesten vil falde.

 

Viktor Orbán venter på Silvio Berlusconi vinder valget i Italien den 4. marts. Han håber på en bred alliance i den vestlige verden med det formål at stoppe migrationsbølgen fra Mellemøsten og Afrika, sagde han i talen.

 

Det er den politik Viktor Orbán vil forfølge, hvis han vider valget i april.

 

Se et lille klip fra talen her:

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…