Undersøg dine lånemuligheder

Inden du får et lån, er det vigtigt, at du har undersøgt alle dine muligheder. Det kan koste dig mange penge, hvis du ikke har styr på dine lånemuligheder.

 

Der er en række ting, som altid gør sig gældende, og som du altid bør finde ud af, inden du låner penge.

 

Hvor får jeg den bedste rente?”

De fleste tænker, at dette spørgsmål er let at svare på, men i virkeligheden er det faktisk ikke så simpelt. Det skyldes, at der findes en række forbrugslån, hvor du faktisk betaler 0% i rente, hvis du kun skal låne pengene i en kort periode. Hvis du dermed betaler sådan et lån af, kan det nogle gange være billigere end dit banklån. Fordelen er også, at det er langt hurtigere at få den slags lån.

 

Men inden du skynder dig at benytte den mulighed, så skal du lige huske på, at hvis du ikke betaler lånet hurtigt, så kan du blive straffet alvorligt. Nogle gange ender du med at skulle betale helt op til det 3 dobbelte for dit lån. Det ville du aldrig ende ned, hvis du foretog et almindeligt banklån.

 

Hvis du ønsker at få et forbrugslån, så bør du altid benytte en side, som skaber et overblik over disse lån.

 

Generelt bør du undersøge flere steder, hvilken lånerente du kan få. Dvs. undersøg mulighederne for et banklån, din kassekredit og andre lånemuligheder. Det er aldrig en god idé at skynde sig at låne penge, inden du har undersøgt dine muligheder.

 

Tænk dig altid om

Du skal betale penge tilbage, som du låner, og du skal ofte betale langt flere tilbage, end du lånte. Alligevel kan man ikke bare sige, at det er en dårlig idé at låne penge, for der kan være masser af gode grunde til det. F.eks hvis du gerne vil købe et hus. Her vil et realkreditlån dog altid være billigst, men du kan kun låne 80% af ejendommens værdi her.

 

Selvom du har fundet en god lånerente via en sammenligningsside, så tænk altid over om du skal låne penge, inden du går i gang med at ansøge om et lån. Det er op til dig, om du vælger at låne penge eller ej, men hvis du køber noget, som du kan undvære, så vil vi ikke anbefale dig, at du låner penge.

 

En god ide er at vente min. 24 timer, efter du har besluttet dig. På den måde får du mulighed for at kigge på det hele igen med friske øjne. Når det kommer til at låne penge, så skal du aldrig foretage et impulslån, da det kan ende med at ødelægge din økonomi mange år fremover.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…