Tyskland vil sende afrikanske migranter retur til Italien – men Salvini siger nej

Danmark kæmper med at sende somaliske migranter tilbage til Somalia. Men det bliver meget svært, som man kan læse i dagens artikel af Poul Erik Andersen.

 

Italiens regering med Matteo Salvini i spidsen kæmper også med at få sendt migranter fra Mellemøsten og Afrika retur.Tyskland har et stort antal afrikanere som er kommet ind i landet via Italien. Derfor vil Tyskland sender dem tilbage til Italien som er et sikkert EU-land.
Men Salvini siger nej. Vi lukker vores lufthavne som vi har lukket vores havne, siger han til tyskerne ifølge Die Welt.De tre situationer er forskellige men de viser alligevel noget fælles:

 

Når først migranter er kommet ind i et europæisk land, så er det næsten umuligt at få dem til at rejse ud igen. De vil ikke tilbage til deres hjemland.

 

Derfor står konklusionen mere og mere klart: Migranterne skal slet ikke ind i Europa.

 
Tyskland vil bruge Dublin-konventionen
Det er den tyske delstat Bayern som har planer om at sende et større antal afrikanske migranter tilbage til til Italien.De har ladet sig registrere i Italien, men efterfølgende er de rejst videre til Tyskland for at søge asyl.

 

Derfor vil Tyskland bruge Dublin-konventionen til at sende dem retur til Italien.

I første halvår af 2018 har Tyskland registreret 10.748 sager der skulle behandles efter Dublin-konventionen, men hvor kun 1.692 er bragt til Italien.

 

Ifølge den italienske avis “La Repubblica“ skulle der hver uge blive sendt 10 migranter med politi til Italien hvorefter de bliver sendt til modtagecentre. Det skriver document.dk.

 

Dublin-konventionen betyder, at asylansøgere skal registreres i det først sikre EU-land. Hvis de rejser videre til et andet land, så kan dette land sende dem retur til det land, der har registreret dem.

Men Dublin-konventionen er i vidt omfang brudt sammen, så derfor siger Salvini nej.

Desuden mener han, at at det er helt vanvittigt, at Italien skal tage imod alle de migranter der kommer over Middelhavet og søger asyl.

 

Rygterne skulle hedde at Bayern planlagde større tilbagesendelse af migranter ved chartring af fly.

 

Til det udtaler Italiens indenrigsminister Matteo Salvini.

 

“Hvis nogen i Berlin eller Bruxelles planlægger at sende dusinvis af migranter med ikke-autoriserede charterfly skal de vide der ikke er nogen lufthavne til rådighed og vil ikke blive det. Vi lukker lufthavene som vi allerede har lukket havnene. “ citeret efter document.dk

 

Die Welt

Document.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…