Troværdig politisk profil forlader desværre dansk politik

Søren Gade (Foto: Wikipedia)

Der er næppe skygge af tvivl om, at det blandt borgerligt liberale vælgere blev modtaget med blandede følelser, da medierne kunne fortælle, at Venstres Søren Gade forlader Folketinget, når denne valgperiode er slut. Han har i stedet valgt at satse sit politiske liv på EU-Parlamentet. Ingen tvivl om at Søren Gade vil pynte på denne forsamling, ligesom han har gjort det i Folketinget.

 

Trist og modløs fornemmelse

Alligevel sidder man tilbage med en trist og modløs fornemmelse. Nu synes det nemlig helt klart, at håbet om at få Søren Gade som Venstres næste formand er endeligt begravet. Det ville ellers have været partiets chance for igen at få en topfigur og en ledelse, der kunne skabe respekt omkring en ærlig, en troværdig og en visionær borgerlig liberale politik.

 

Nu er der i stedet udsigt til en Kristian Jensen som kommende formand og statsministerkandidat. Han repræsenterer en åndløs neoliberal globalisme, hvor Søren Gade står for mere klassiske og rodfæstede borgerligt liberale holdninger. Mens vi er en del, der gerne havde set Søren Gade genrejse det kuldsejlede borgerlige Danmark, så kan man nu juble i bl.a. Det Radikale Venstre, hvor Kristian Jensen som bekendt har en høj stjerne.

 

Sporene fra Kristian Jensens politiske tiltag skræmmer

Det er således ikke uden grund, at Søren Gade flere gange har kritiseret Løkkes regeringer for at administrere en rød politik, da man nu ikke kan komme igennem med sin egen. Det har intet med godt politisk håndværk at gøre. Det er tværtimod med til at fremme politikerleden. Ulykkeligvis har Søren Gade tabt magtkampen i Venstres top.

 

Kristian Jensen husker vi bl.a. for, at han som skatteminister gennemførte den helt utilstedelige udligningskat. Her skulle udbetalinger fra en ratepension beskattes med 6% oven i en i forvejen høj topskat. Det var en lov med tilbagevirkende kraft, og det var en ren misundelsesskat, som Enhedslisten ikke kunne have udformet bedre.

 

For at føje spot til skade var det også Kristian Jensen, der i sin tid som skatteminister gennemførte, at morarenter på en restskat skulle opkræves med virkning fra 1. januar, selv om skatteborgeren først kender sin slutskat ultimo marts. At betale morarenter for en regning, man endnu ikke har modtaget, er vist det nærmeste, man kan komme uanstændig behandling af borgerne.

 

Liberalt er det i hvert fald ikke (!). Som en del af den nye finanslov er morarenten sågar sat i vejret (!). Som finansminister har Kristian Jensen dog nu vasket den sorte plet med udligningsskatten af igen og har således på det punkt ryddet op efter en af sine politiske ugerninger. Tak for det! Men sporene efter sådanne tiltag skræmmer unægtelig. Det er ikke det bedste skudsmål for en kommende leder af det borgerligt liberale Danmark.

 

Held og lykke til Søren Gade med at være med til at gøre EU til borgernes EU. Tilbage står den kendsgerning, at en troværdig politisk profil er på vej væk fra den hjemlige politik. Det bliver et stort savn, for det vrimler ikke ligefrem med dem…..

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…