Indvandrere fylder op i retssalene – somaliere og libaneserne udgør en stor gruppe

Modelfoto/ skærmprint You Tube

Det gik råt og voldsomt til, da en 31-årig mand og hans to venner på en P-plads i Kolding helt umotiveret blev overfaldet af en gruppe unge mænd af mellemøstligt udseende.

 

Gruppen, der bestod af en ti – tolv personer, sparkede og slog de tre venner, og den 31-årige blev stukket i milten med en kniv og måtte efterfølgende på operationsbordet i flere timer.

 

Overfaldet fandt sted den 2. september ved halvtre tiden om natten, oplyser Sydøstjyllands Politi.

 

Langt over halvdelen af voldstiltalte er udlændinge

Knivoverfaldet i Kolding, hvor de brutale bøller ifølge signalementet har rødder i Mellemøsten, er efterhånden ved at blive triviel dagligdag i Danmark.

 

I Københavns Byret udgør udlændinge således langt over halvdelen af dem, der står tiltalt for vold.

 

Det fremgår af en oversigt BT har udarbejdet. Her har man set på, hvor mange udenlandske navne, der figurerede som tiltalte i Københavns Byret i ugerne 39 og 40.

 

Sammenlagt blev der i begge uger fremstillet 90 personer tiltalt for vold, og af dem havde de i alt 64 udenlandske navne.

 

Næsten samme mønster går igen, når det gælder narkokriminalitet.

 

Her stod i alt 85 personer tiltalt i Københavns Byret i de to uger tilsammen, og af dem havde de 32 udenlandske navne

 

Til gengæld udgør personer med udenlandske navne et altovervejende flertal blandt de røveritiltalte. Ud af i alt 13 tiltalte havde de ti et udenlandsk navn.

 

BT har også brugt samme metode i de to nævne uger for byretterne i Odense, Aarhus og Aalborg. Du kan se resultaterne ved at følge linket efter artiklen.

 

Fængslerne er overfyldte med udlændinge

Efter at have fået en dom i den hårde ende af skalaen for, det vil sige blandt andet vold, slutter kriminaliteten ikke.

 

Den forsætter tværtimod i landet fængsler, hvor ofrene som oftest er de fængselsbetjente, der i stigende grad bliver konfronteret med voldelige især bandemedlemmer, der forsøger at styre fængslerne.

 

Den seneste opgørelse fra kriminalforsorgen viser således, at hver fjerde indsat i landets fængsler enten har udenlandsk statsborgerskab eller er af etnisk udenlandsk oprindelse.

 

Og det har givet problemer.

 

Overfald på fængselsbetjente hører efterhånden i sådan grad til hverdagen for dem, der har ansvaret for at beskytte samfundet ved at holde dømte kriminelle bag tremmer, at et stigende antal fængselsbetjente nu forlader jobbet.

 

Hvor det normalt er cirka 30 fængselsbetjente, der søger væk om året, var der i 2017 fem gange så mange. I alt søgte 144 fængselsbetjente deres afsked, skriver Fængselsforbundet således på sin hjemmeside.

 

Og Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, lægger ikke skjule på årsagen:

 

”Jobbet som fængselsbetjent er desværre blevet ringere. Volden stiger. Fængslerne er overfyldte. Lønnen er lav,” siger han til forbundets fagblad, Fængselsfunktionæren.

 

Libaneserne udgør den største gruppe udlændinge

Kriminalforsorgens seneste statistik over antallet af indsatte i danske fængsler og arresthuse er baseret på en optælling foretaget den 29. november 2016.

 

Alt i alt var der på det tidspunkt 11.880 indsatte, og af dem var de 25,6 procent eller i alt 2.989 udenlandske statsborgere eller af etniske oprindelse fra stort set hele verden.

 

Af de udenlandske indsatte var de 275 borgere fra EU, og af dem udgjorde polakkerne med 76 personer den største gruppe.

 

Fra de øvrige europæiske lande var der 723 indsatte med 381 tyrkere som den største enkeltgruppe.

 

Afrika og Asien med 1.950 personer bag tremmer i Danmark

Fra Afrika var der 619 indsatte og af dem udgjorde somalierne næsten halvdelen med 283 personer bag tremmer.

 

Fra de asiatiske lande skulle de danske fængselsbetjente vogte over i alt 1.331 personer, og blandt dem udgjorde libaneserne med 384 personer langt den største enkeltgruppe.

 

For libanesernes vedkommende er der primært tale om palæstinensere.

 

Til gengæld udgør amerikanerne med tre indsatte en forsvindende lille gruppe af udlændingene i de danske fængsler.

 

Deres sydlige naboer fra Mellemamerika og Sydamerika var repræsenterede med i alt 38 indsatte i de danske fængsler denne søndag den 29. november 2016.

 

Siger ikke noget om opholdsgrundlag

Desværre siger statistikken ikke noget om opholdsgrundlag, men hvad angår de afrikanske lande, er der vist ingen tvivl om, at de kriminelle og fængslede somaliere er her som flygtninge.

 

Det skal ses i lyset af, at Danmark bortset fra Somalia og Eritrea med 12 indsatte modtager meget få flygtninge fra Afrika.

 

Til gengæld kommer langt den største gruppe af personer af fængslede personer med asiatiske oprindelse fra de lande, hvor Danmark modtager langt e fleste flygtninge.

 

Det gælder således blandt andet Libanon og Irak. Blandt folk med etniske oprindelse i Irak sad der således i alt 228 personer i den denaske fængsler og arresthuse på opgørelsestidspunktet.

 

Meget tyder således på, at det er flygtningene, der begår en uforholdsmæssig stor del af kriminaliteten i Danmark.

 

Her kan du se alle tallene i BT:

https://www.bt.dk/samfund/b.t.-i-byretten-det-er-som-om-det-er-blevet-mere-normalt-med-kriminalitet

 

Og her kan du finde mere om forholdene i fængselsvæsenet:

https://faengselsforbundet.dk/fagbladet-net/flere-og-flere-dropper-jobbet-som-faengselsbetjent/

 

file:///C:/Users/Bruger/Downloads/Kriminalforsorgens+Statistik+2016%20(9).pdf

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…