Tips til at holde hus og facade flot

Uanset om man er ejer eller blot lejer af et hus, så har man altid et stærkt ønske om, at man kan få det til at fremstå så præsentabelt, som overhovedet muligt. Rigtig mange huse ser faldefærdige og grimme ud udefra, mens de inden i kan ligne en sand perle.

 

Det er utroligt synd, at en stor del af danskerne typisk gå op i det indre, og dermed glemmer at gøre noget ved det udvendige af huset. Ikke nok med, at huset vil fremstå langt pænere, hvis man bruger tid på det, så vil det også være med til at holde og forøge værdien på huset, når det en dag skal sælges.

 

Herunder komme vi med en række gode forslag til, hvad du kan gøre, hvis du gerne vil gøre lidt ud af den udvendige del af huset, uden at det koster for meget.

 

Rensning af fliser

Hvis du har fliser, der er ramt af enten flisepest eller alger, så har du selv mulighed for at kunne rengøre dem. Det er faktisk forholdsvis simpelt, og det kan typisk gøres på følgende måder.

 

  1. Fliserens. Køb en omgang fliserens hos din lokale forhandler, og hæld det udover fliserne. Giv dem derefter lidt tid, da det er med til at løsne algerne eller flisepesten. Derefter kan du enten skylle det væk med vand eller skrubbe det af med en kost eller børste.
  2. Højtryksspuler. Hvis du allerede har en højtryksspuler, så kan denne være nok til at fjerne de værste alger. Trykket fra spuleren er meget effektivt, men for højt tryk kan faktisk ødelægge fliserne, og gøre dem mere modtagelige for alger og andet skidt.

 

Tagrensning

Når det kommer til selve taget, så kan det lige præcis her, være en rigtig god ide at tage fat i fagfolk. Det er hverken let at rense taget selv, og det kan også være forbundet med en stor risiko, hvis du bevæger dig rundt oppe på taget.

 

Derfor er anbefalingen, at du lader fagfolk klare det, og det behøver altså ikke at være dyrt.

 

”En skumbehandling af taget er utrolig eftertragtet på grund af prisen og dens effekt. Denne type behandling kan typisk foretages fra jorden af blot en enkelt person, og den starter fra 1.495 kroner,” fortæller Thomas Zink fra Nanostone, der er blandt de førende i Danmark, når det kommer til tagrensning.

 

Rensning af facaden

Der findes mange forskellige metoder, hvorpå man kan rense sin facade. Flere af disse metoder kan dog være utroligt hårde for facaden, hvilket ikke er godt, især ikke hvis man bor i et ældre murstenshus.

 

Derfor anbefales det ikke, at man foretager en kemisk afrensning eller sandblæsning, men at man i stedet gør følgende.

 

  1. Våd sandblæsning ved meget lavt tryk
  2. Blød snavset og skidtet op med vand, og derefter kan det skrubbes af med en stiv kost eller børste.

Er du til ”gør det selv-løsningen” så er overstående de bedste råd, som du kan få. Vil du hellere slappe af, mens andre gør det, så kan du også få hjælp fra professionelle fagfolk.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…