Svensk studerende blev kaldt racist og truet med bortvisning, da han fortalte om indvandrere og voldtægter – men så sagen tog en uventet drejning

Her bliver Felix skammet ud på sit studie

Felix var kommet i diskussion med to kvindelige medstuderende på Den Kongelige Tekniske Højskole i Stockholm. Det handlede om feminisme og indvandring. I diskussionen om kultur og kvindesyn forklarede Felix, at indvandrere er overrepræsentation i voldtægtssager.

 

 

Felix lave en brochure med fakta

Under diskussionen beskyldte kvinderne Felix for at fremsætte uhyrlige påstand, og de bad om dokumentation.

 

Felix gik hjem og samlede statistiske data fra blandt andet Brå, Sveriges officielle forebyggelsesråd. Man kan læse om en undersøgelse fra Brå på en blog af Mikkel Andersson i Berlingske.

 

Men desværre er statistikken fra Brå fra 2005. Siden har Brå ikke lavet statistik på gerningsmændenes baggrund.

 

Men antallet af voldtægter fortsatte med at stige. Det skrev Aftonbladet om i 2010

 

Og Felix havde også tal fra en omfattende rapport. Den gennemgår en lang række domme i sager om voldtægt. Her kan man læse om gerningsmændenes baggrund. Og af rapporten fremgår det, at mænd med ikke-vestlig baggrund er stærkt overrepræsenterede.

 

Felix lavede et “faktablad” – en brochure med disse kendsgerninger om en stærk signifikans. Brochuren kan læses her.

 

“Snebolden” ruller

Snart efter at de to unge kvinder havde modtaget det materiale, de selv havde bedt om, var en påstand om “ukorrekte” tal ved at blive spredt for alle vinde på skolen. Forløbet er grundigt beskrevet i Fria Tider, som også har talt med Felix. Se Fria Tiders første artikel om sagen her.

 

Og så rullede snebolden.

 

Pludselig, midt under en forelæsning, rejste en afrikansk kvinde sig og pegede ned mod Felix, som sad længere fremme, og skreg nazist og racist.

 

Da forelæsningen var slut, havde hun samlet en flok unge mænd med indvandrerbaggrund uden for forelæsningssalen, som gennem en stor glasrude nedstirrede Felix..

 

Felix turde ikke forlade rummet og blev siddende. Efter et stykke tid, netop som han havde taget mod til sig, og skulle til at gå, kom flokken ind anført af den afrikanske kvinde: “Her har du dine voldtægtsmænd” !

 

Det lykkedes ham at flygte af en udgang i den anden ende af forelæsningssalen, fortalte han til Fria Tider.

 

Dagen efter, om fredagen, blev Felix frosset ud af samarbejdet i sin studiegruppe, der også havde afskåret ham fra gruppens it-kommunikationsplatform og deres fælles arbejdsdokumenter.

 

Om mandagen blev Felix kaldt ind på afdelingslederen Magnus Brennings kontor, hvor han blev informeret om, at han var udelukket fra sin studiegruppe. Ekskluderet.

 

Årsagen, der blev givet, var, at man i gruppen ikke brød sig om Felix politiske meninger.

 

Psykisk terror

Lige før mødet på afdelingslederens kontor, kom to lærere ind i forelæsningssalen, hvor Felix og hans medstuderende sad. Det var uddannelsesleder Anders Lindström og den ansvarlige for ligestilling – den ligestillingstilforordnede – Anna Josefsson.

 

De talte højlydt om, hvor alvorligt de betragtede sagen, og at der hurtigt ville blive handlet på det.

 

“Det her vil vi ikke have foregår på denne skole. Det er ikke okay”, sagde Anna Josefsson blandt andet.

 

Det er særligt denne offentlige afstandtagen fra lærerne, der har haft de største konsekvenser, mener Felix.

 

“Jeg er blevet ekstremt stigmatiseret, og de fleste hilser ikke på mig mere”.

 

Her er en optagelse af de to undervisere (artiklen fortsætter under videoen):

 

 

Den uhyggelige personforfølgelse har også givet omtale i danske medier. Se Morten Uhrskov på sin blog i JP her.

 

Selv i Sverige er der grænser for galskaben

I skolens fremfærd var man så fokuseret på, at Felix havde brudt tavshedens lov – l’omerta – og ytret sig frit om fakta, at man først meget sent i personødelæggelsesforløbet indså, at man vist selv var gået over stregen.

 

Skolen havde nemlig allerede indledt en disciplinærsag, der helt kunne få Felix bortvist fra skolen, og dermed ødelægge hans muligheder for at gøre karriere som ingeniør.

 

Felix havde overtrådt skolens politisk korrekte værdigrundlag, men spørgsmålet er om skolen havde overtrådt Grundloven.

 

Som led i den opstartede disciplinærsag, var Felix til udredningssamtale hos Annelie Frederiksson og Marja Mutikainen. Den samtale optog Felix i hemmelighed, og den kan høres her. Man må forstå samtalen sådan,  at skolen reelt har forbudt fakta, som kan få indvandrere til at føle sig krænket.

 

Studieledelsen sagde ifølge Fria Tider: Studerende må ikke sprede politiske holdninger uanset om det er fakta eller ej.

 

Den optagelse har “juridiska ombud” hørt, og skolen er siden blevet kontaktet af advokat Carl Ridderstråle, som har gjort opmærksom på, at forløbet er i strid med krav til hvordan offentlige myndigheder skal drives. Se Fria Tiders anden artikel her.

 

Folk skal behandles anstændigt og ligeværdigt. Desuden gjorde advokaten opmærksom på et kapitel 2 i loven, hvor første paragraf tilsiger, at der i tale, skrift og billeder skal være frihed til at udtrykke tanker, meninger og følelser.

 

Nu har skolen så skyndt sig, at skrinlægge disciplinærsagen. ’Mordforsøget’ mislykkedes.

 

Kolde fødder

Takket være den juridiske indsats og Fria Tiders artikler, så har skolens rektor Sigbritt Karlson indstillet jagten. Se Fria Tiders tredje artikel her. Og andre begyndte at bakke Felix op, her.

 

Begrundelsen der blev givet var blandt andet : “Rektor konstaterer at det ikke fremgår af undersøgelsen, at nogen enkeltperson har følt sig generet eller chikaneret”.

 

Regning uden vært 

Med overskriften “selv i Sverige er der grænser for galskaben”, er der muligvis gjort regning uden vært. Lige for tiden arbejdes der tilsyneladende i den svenske regering på at ændre loven, sådan at “forløb” som den Felix har været udsat for reelt kan blive legitime.

 

Sker det, så vil historien her blive foregangseksempel. En rettesnor der danner præcedens.

 

Men lige nu glæder Felix sig over hans lille sejr for ytringsfriheden. En frihed, som måske er godt på vej til helt at blive afskaffet i Sverige. Malurt i bægeret er en underdrivelse.

 

Der hvor sagen står nu, forbereder Felix sagsanlæg, både mod skolen og de enkeltpersoner der har været involveret i forfølgelsen. Fria Tider fortsætter med at følge sagen tæt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…