Stort antal kriminelle på tålt ophold er forsvundet  – ”På Lindholm vil vi få bedre styr på dem,” understreger Peter Skaarup

Asylansøgere fra en anden sammenhæng (Modelfoto fra You Tube)

Der er en grund til, at en ubeboet ø er blevet udvalgt til at huse udviste kriminelle udlændinge og krigsforbrydere.

 

”Det handler om danskernes sikkerhed,” understreger formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF)

 

Som forholdene er nu på Kærshovedgård, forsvinder de og lever illegalt i Danmark, hvor kriminalitet er deres eneste mulighed for overlevelse.

 

”Placeringen på Lindholm vil medføre, at vi får meget bedre styr på dem. De er uønskede og har ikke noget at gøre i Danmark,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Og da slet ikke ude blandt danskerne.”

 

Aner ikke, hvor 28 kriminelle fra Kærshovedgård opholder sig

Fakta er, at ikke færre end 28 af de i alt 75 udviste kriminelle, der i øjeblikket bor på Kærshovedgård, er forsvundet og efterlyst.

 

Det fremgår af en opgørelse per 30. juni 2018, som TV 2 har fået fra Det Centrale Kriminalregister.

 

Ifølge en opgørelse pet 31. december 2016 er der tale om otte krigsforbrydere, der er forsvundet, for slet ikke at tale om tre udlændinge, der er dømt for drab og vold med døden til følge.

 

Læg dertil otte udlændinge, der er dømt for narkokriminalitet.

 

Næsten tre tusinde overtrædelser af meldepligt

At beboerne på Kærshovedgård er fløjtende ligeglade med om de skal være der eller ej, fremgår af et svar fra Udlændinge- og Integrationsministeriet til den socialdemokratiske udlændingeordfører, Mattias Tesfaye.

 

I princippet skal de opholde sig på centret mellem klokken 23::00 og klokken 7:00, og hvis de ikke er der, skal de oplyse, hvor de opholder sig.

 

Men af svaret til Tesfaye fremgår det, at boerne ikke færre end 2.884 gange i år er blevet politianmeldt for at bryde opholds- og underretningspligten.

 

Straffen for at overtræde disse regler har hidtil været minimal, men det er der under finanslovsforhandlingerne mellem Dansk Folkeparti og regeringen nu blevet strammet op på således, at der i gentagelsestilfælde kan blive tale om op til ét års fængsel.

 

Og det bliver vel at mærke ikke i åbne fængsler, men i 50 lukkede fængselspladser, der vil blive etableret i tilknytning til fængslet i Ringe.

 

De har ikke udstået deres straf, førend de har forladt Danmark

De 75 udviste kriminelle på tålt ophold, som i fremtiden skal opholde sig på øen Lindholm, kan opdeles i to grupper.

 

De i alt 18 krigsforbrydere er blevet dømt, men har haft held til at flygte fra straffen for deres uhyrlige forbrydelser og søge tilflugt og beskyttelse i Danmark, som i henhold til internationale konventioner nægter at udlevere dem, da de vil risikere eksempelvis dødsstraf.

 

Den resterende gruppe er hårde udenlandske kriminelle, som er blevet dømt til udvisning ved danske domstole, efter at de har udstået deres fængselsstraf.

 

”Men de har vel at mærke kun udstået en del af deres straf, nemlig fængselsstraffen. De mangler stadig at udstå den del af straffen, der hedder udvisning, så argumentet om, at de har udstået deres straf, holder ikke,” understreger Peter Skaarup og forsætter:

 

”Af samme grund er der ingen, der holder på nogen af dem. Hverken krigsforbryderne eller de andre. De står frit for at rejse ud af landet og slå sig ned, hvor det passer dem. Og vi betaler hellere end gerne flybilletten.”

 

”Først, når de har forladt landet, har de udstået den straf, de er blevet idømt i Danmark,” understreger Peter Skaarup

 

S-ordfører Mattias Tesfaye: Karens ø var ”fremragende klarsyn”

Socialdemokratiet har nu meldt ud, at man bakker op om Dansk Folkepartis og regeringens planer om at anbringe krigsforbrydere og udviste kriminelle på tålt ophold øen Lindholm.

 

Det er partiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, som i utvetydige vendinger bakker op om ideen i TV-udsendelsen ”Borgen Late Night” med Henrik Qvortrup og Lars Trier Mogensen.

 

Da tidligere indenrigsminister i SR-regeringen, Karen Jespersen, for atten år siden fremsatte forslaget om en øde ø til kriminelle asylansøgere, var det mildt sagt dyb kontroversielt.

 

Ikke mindst i Socialdemokratiet, men nu atten år efter siger partiets udlændingeordfører, at:

 

”Da jeg for nylig sad og gennemlæste den udlændingepolitiske historie og stødte på det her (Karen Jespersens forslag om en ø, red.), tænkte jeg, at det lyder sgu egentlig meget fornuftigt,” lød det fra Mattias Tesfaye, som understregede:

 

”Meget af det hun sagde i slutningen 1990erne, var udtryk for et fremragende klarsyn midt i en politisk debat af miskmask. Med vor tids briller, i bagklogskabens lys og alt det der, der er det bare forbløffende præcist.”

 

Udtalelserne faldt i sidste uge, hvor Mattias Tesfaye var i krydsild om Dansk Folkepartis og regeringens stramninger i udlændingepolitikken.

 

I går afviste partiformand Mette Frederiksen på TV 2 News heller ikke forslaget om Lindholm, ”men hvis der er en lokalbefolkning eller en kommune, der har en bedre idé til placeringen, så lytter vi naturligvis til det,” tilføjede hun.

 

En ting er dog lige sikkert som amen i kirken: hvis der er nogen, der har end bedre idé, så handler det i hvert fald ikke om, at de selv vil have placeringen.

 

Du kan læse hele artiklen i TV 2 her:

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-12-11-28-udlaendinge-paa-taalt-ophold-er-forsvundet?fbclid=IwAR3o5NqTLPCnKswFzDr2NzjRsNulYJ22q72v2URw0l8YMt7moUFZzdNSwWA

 

TV-indslaget med Mattias Tesfaye finder du i bunden af artiklen:

https://ditoverblik.dk/s-ordfoerer-karen-jespersens-forslag-om-oede-oe-var-spot-on/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…