Her får du masser af opskrifter på spidskål – på grillen, i salaten og på panden

Vi har fået Per Asmussen fra GastroFun.dk til at skrive et indlæg omkring det lækre spidskål, der netop er i sæson nu.

 

Hvad er et spidskål?

 

Spidskål er et elipseformet (aflangt) kål. Det kaldes også for et sommerkål og har et let og løst bladhoved. Smagsmæssigt minder det om et hvidkål.

 

Når der er varmt udenfor er det obligatorisk at vi danskere starter grillen op. Derfor har vi en lækker opskrift her på hvordan man griller spidskål:

 

Grillet spidskål

(c) gastrofun.dk

 

 

 

 

 

 

 

2 personer (som erstatning for f.eks. kartofler)

 

Ingredienser:

½ spidskål, 1 spsk. smagsneutral olie, salt, peber, 1 tsk. citronsaft, 1 tsk. eddike (gerne æble) og evt. frisk parmesan.

 

Vejledning:

Del spidskålet i to på langs – du skal kun bruge halvdelen til denne ret.

Bland olien med salt og peber.

Fjern derefter det yderste blad af kålet og pensl indersiden med olieblandingen.

Grill det med indersiden nedad i 12 minutter og pensl den anden side mens det er på grillen.

Vend det rundt og grill det 12 minutter mere.

Du skal bruge høj varme lige når kålet kommer på grillen, hvorefter der skal skrues ned til mellemvarme.

Tag kålet af grillen og flæk det igen på langs.

Bland eddiken med citronsaften og pensl kålet.
Hvis du er til parmesan, så riv det henover og server straks.

Retten passer fantastisk sammen med et grillet stykke kød, f.eks. nakkekoteletter.

 

Vi har masser af andre retter med spidskål her:

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…