Sådan planlægger du din drømmerejse til sommerferien

Vi er kommet et godt stykke ind i foråret og det er derfor tid til at begynde planlægningen af din sommerferie – hvis du ikke allerede er i gang. Sommerferien er det helt store rejsetidspunkt, hvor mange tager afsted for at få deres drømmerejse. Men en god rejse kræver lidt planlægning og vi har derfor samlet et par tips til, hvordan du planlægger din drømmerejse.  

 

Vælg destination i god tid

Det første du skal i gang med, når du skal planlægge din rejse, er at vælge destination, da det er det absolut vigtigste punkt i forhold til forberedelse af din rejse.

 

Når du skal vælge destination, gælder det om at tænke over, hvad du gerne vil opleve på din rejse. Vil du gerne have en masse kulturelle oplevelser eller vil du gerne have en masse dage med afslapning på stranden – eller måske en blanding?

 

Der findes utroligt mange gode destinationer, hvor der både er mulighed for spændende oplevelser samt afslapning. Du kan fx overveje en rejse til Kroatien, hvor du både kan få nogle afslappende dage, samtidig med at der er mange kulturelle og historiske oplevelser, hvilket er en af grundene til at Kroatien hvert år tiltrækker mange turister.

 

På samme måde er der mange gode destinationer i Spanien, Grækenland, samt mange andre lande, hvor du kan få nogle unikke oplevelser.

 

Når du har valgt destinationen til din rejse, er det en god idé at finde flybilletter og hotel hurtigst muligt, da du sparer penge ved at bestille i god tid. Hvis du fx skal finde flybilletter til Kroatien, er det en god idé at være tidligt ude, for at få de bedste billetter.

 

Læg et rejsebudget

Når du har valgt destinationen til din sommerferie, er det en god idé at lægge et rejsebudget. Med et rejsebudget får du overblik over, hvor mange penge du regner med at bruge på rejsen.

 

Det er en god idé at have et budget, da mange rejser ender med bliver dyrere end vi regner med. Ved at lægge et budget får du et realistisk bud på, hvor meget din rejse vil komme til at koste.

 

Et rejsebudget handler derfor om at samle alle udgifter i forbindelse med rejsen, så du får et godt bud på, hvor mange penge du skal have med.

 

Det er vigtigt at samle alle udgifter. Der er først og fremmest de faste udgifter som flybilletter, rejseforsikring og hotel. Men der er endnu flere variable udgifter, i form af mad, oplevelser og indkøb under rejsen.

 

Det kan fx være du har planer om at købe lækkert tøj med hjem fra rejsen, som fx et par flotte shorts fra Aiayu. I det tilfælde er det også vigtigt at sætte penge af til det, i dit rejsebudget, så du har mulighed for at finde lidt nyt til garderoben under rejsen.

 

Sørg for at holde helt fri

Når du er afsted på rejsen, er det vigtigt at du holder helt fri, for at du får en god rejse. At kunne holde helt fri hører med ind under planlægning, da det er vigtigt at have styr på alle opgaver du har derhjemme, inden du tager af sted.

 

Hvis du har nogle hængepartier, som skulle have været ordnet inden afrejse, bliver det svært at få en afslappende rejse, da tankerne hurtigt kan falde på de opgaver der mangler at blive lavet.

 

Det er samtidig vigtigt, at du lægger alt arbejde væk og holder helt fri under din rejse. Det kan også være en god idé at lægge forventninger om sundhed og andre ting væk, for at du kan slappe helt af.

 

Hvis du gerne vil have fokus på sundhed under din rejse, kan du evt. tage et par kosttilskud som fx spirulina med og på den måde have sundheden med dig, uden at stille høje forventninger.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…